OBRAZEM: Legendy Orlů vzdorovaly hvězdám národního týmu

Fotoreportáž
PÁ 26. 7. 2019
V rámci akce Znojmo žije hokejem se ve čtvrtek v Nevoga aréně představily nejen legendy znojemských Orlů, ale i hvězdy národního týmu v čele s Jaromírem Jágrem.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Celá akce začala za parného počasí již v odpoledním hodinách autogramiádami ve Freeportu a ve fanzóně před stadionem. V 16:30 pak poměřily síly osobnosti znojemského hokeje a jejich hosté. Na ledě se tak objevili Radek Haman, Karel Plášek, Jiří Heš, Ladislav Kudrna, Milan Procházka, Jaroslav Vlasák a další jména spojená s historií klubu.

Hlavní hřeb večera přišel na řadu v osmnáct hodin, kdy před vyprodanou Nevoga arénu nastoupil výběr Znojma v čele s Martinem Havlátem, Ondřejem Kacetlem, Radimem Bičánkem nebo Romanem Eratem. Jejich soupeřem byly legendy národního týmu, jejichž největší hvězdou se stal nestárnoucí Jaromír Jágr. V jednom dresu se představil spolu s Jakubem Voráčkem, Davidem Pastrňákem nebo Michaelem Frolíkem.

"Důležité je, že se diváci bavili. Přišel plný dům. Znojmo si tuhle akci zasloužilo. I název "Znojmo žije hokejem" je perfektní, protože to bylo vždycky hokejové město. Extraliga by mu slušela. Nebylo to jen o tom večerním utkání, odpoledne hrály znojemské legendy a byly i autogramiády, takže si všichni přišli na své," řekl Jágr. 

V utkání hraném na třikrát patnáct minut měli mírnou převahu reprezentanti, kteří nakonec zvítězili 5:3. První přestávku obohatily samostatné nájezdy, v nichž byli úspěšnější naopak Orli. Druhou pauzu zpestřilo kopání fotbalového míče na branku v bruslích.

U příležitosti dvacetiletého výročí od postupu do extraligy byl pod střechu Nevoga arény vyvěšen dres Jaroslava Vlasáka, bývalého majitele klubu, a pamětní kazety obdrželi všichni hráči tohoto postupového týmu, kteří na unikátní exhibici dorazili.

Podívejte se, jak celou akci viděl tým hokejka.cz:

Soupisky týmů

ALL STARS ČR
Brankáři: Ondřej Pavelec, Petr Mrázek, Dušan Salfický.
Obránci: Karel Pilař, Martin Štěpánek, Jiří Hunkes, Radko Gudas, Lukáš Krajíček, Jaroslav Nedvěd.
Útočníci: Jaromír Jágr, Jakub Voráček, David Pastrňák, Jiří Tlustý, Petr Průcha, Jan Čaloun, Michael Frolík, Jiří Polanský, Roman Červenka, Jaroslav Bednář, Martin Erat.
Trenéři: Richard Farda, Vladimír Evan.

ORLI ZNOJMO
Brankáři: Martin Altrichter, Petr Hrachovina, Ondřej Kacetl.
Obránci: Radim Bičánek, Antonín Bořuta, Jan Lattner, Lubomír Štach, Milan Toman, Pavel Mojžíš.
Útočníci: Martin Havlát, Milan Procházka, Radek Haman, Roman Erat, Karel Plášek, Adam Havlík, Richard Jarůšek, David Bartoš, Jiří Beroun, Radim Freibauer, Marek Vorel.
Trenéři: Karel Soudek, Jiří Trvaj.

LEGENDY ZNOJMO - DOMÁCÍ
Ladislav Kudrna, Petr Hrachovina, Roman Kaňkovský, Jiří Heš, David Havíř, David Kudělka, Milan Kastner, Petr Bělohlávek, David Pazourek, Milan Procházka, Radim Freibauer, Jiří Hradecký, Jaroslav Vlasák.
Trenéři: Stanislav Barda, Pavel Pazourek.

LEGENDY ZNOJMO - HOSTÉ
Jan Nohel, Oldřich Válek, Ondřej Šnaidauf, Roman Sechovec, Rudolf Cakl, Jiří Prkna, František Šebela, Jiří Honz, Radek Haman, Karel Plášek, David Ondračka, Filip Horák, Ivo Hutira.
Trenér: Karel Vaněk, Milan Nový.

Fotogalerie

NEWSLETTER