Orli vstupují do sezóny s novými partnery, kapitánem Matuš

ICE Hockey League
ÚT 10. 9. 2019
Nové dresy, nového kapitána, nové partnery, nezměněné ambice. Znojemští hokejisté na předsezónní tiskové konferenci představili své cíle a v diskuzi nejen s novináři, ale i s přítomnými fanoušky si vyměnili názory na mnoho témat. Hlavním cílem je opět účast v play-off.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Kádr A-mužstva prošel před sezónou výraznou obměnou, trenér a sportovní manažer mužstva Miroslav Fryčer se ale velkého počtu nově příchozích nebojí. „Takový je dneska hokejový život, problém v tom vůbec nevidím. Důležité je, že kluci mají charakter a chtějí tu působit. A ještě jedna věc je podstatná. Prakticky všichni hráči, co tu v týmu jsou, už někde něco vyhráli. Mají vítěznou mentalitu a to může být na ledě v klíčových situacích extrémně důležité," vysvětloval.

Z loňské cizinecké skvadry v týmu zůstal jen střelec Anthony Luciani, zbytek zamířil za novými angažmá, často do překvapivých destinací. „Anthony Luciani u nás měl smlouvu s opcí, tu jsme po vzájemné dohodě a určitém vyjasnění rolí uplatnili," konstatoval prezident klubu Pavel Ohera. „Každý takový střelec je trošku složitá povaha, ale myslíme si, že Tony může týmu velmi prospět. Podobnou opci měl i C.J. Stretch, ale tam jsme se vzhledem k jejím podmínkám rozhodli ji neuplatnit," dodal. Stretch nakonec po předčasném konci ve Vídni bude působit na Slovensku.

V A-týmu Orlů se do deváté znojemské sezóny vydají dva brankáři, osm obránců a třináct útočníků. „Dobře víme, že nám v aktuálním kádru chybí jeden kvalitní tvořivý obránce. Ale toho dnes shánějí prakticky všechny týmy na světě," podotkl Ohera. „Stále sondujeme přestupový trh, snažíme se využít kontakty, které máme, ať už v zahraničí nebo na tuzemském trhu."

Foto

Ke změně dochází na postu kapitána A-týmu, nově bude "céčko" místo Davida Bartoše nosit na dresu Radim Matuš. „Davidovi se tím trochu uvolní ruce i hlava. Volba Radima byla jednoznačná, umí zvýšit hlas, je to vůdčí typ," vysvětlil rozhodnutí Miroslav Fryčer.

Letní jednání o tom, zda bude znojemský tým v EBEL pokračovat, nakonec vyústily nejen v setrvání v soutěži, větší respekt od vedení ligy i soupeřů, ale klubu se podařilo sehnat i nové partnery či posílit podporu těch stávajících. „O milion korun víc nám pošle město Znojmo, které dlouhodobě patří mezi hlavní partnery a podporovatele klubu. Podařilo se nám také uzavřít významné spolupráce s novými subjekty, těmi jsou Freeport a společnost Trans World Hotels & Entertainment, která bude prostřednictvím Orlů propagovat své dvě značky American Chance Casinos a Hotel Savannah," zmínil manažer klubu Petr Veselý. Oba noví partneři se objeví také na nových dresech.

Marketingová manažerka Trans World Hotels & Entertainment Lucie Meinerová klubu popřála vše nejlepší do nové sezóny. „My jsme opravdu hrdí, že můžeme klub Orli Znojmo v nové sezóně podporovat, a přejeme mu hodně úspěchů. Zároveň věříme, že vzájemné partnerství je začátkem dlouhodobější spolupráce," konstatovala.

Do sezóny vstoupí Orli v neděli 15. září na domácím stadionu proti Grazu, tedy den po konci tradičního Znojemského historického vinobraní. I nadále bude v neděli nastupovat k domácím utkáním od 17:30 hodin, pro zachování tohoto času se v anketě na internetu vyjádřila největší část hlasujících. „Chystáme některé speciální zápasy, které mohou mít začátek posunutý do dřívější doby, ale prakticky dvě třetiny fanoušků si přejí hrát mezi 17. a 18. hodinou," shrnul výsledky Petr Veselý. „Zároveň registrujeme i podněty fanoušků směrem k zázemí a občerstvení na stadionu, v tomto směru probíhají jednání s provozovateli stánků a snažíme se najít řešení," dodal.

Fotogalerie

NEWSLETTER