Na svátek na hokej! Orli přivítají Lattnera s Innsbruckem

Naši soupeři
NE 27. 10. 2019
V den vzniku Československa odehrají Orli své třinácté kolo EBEL. Na domácím stadionu budou hostit HC TWK Innsbruck, který po nevydařeném vstupu do soutěže začíná nabírat na obrátkách. Poprvé od svého odchodu se na na jihu Moravy představí odchovanec znojemského hokeje Jan Lattner. Pondělní zápas je na programu od 17:30.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Znojemští hokejisté zažili velmi nešťastné páteční utkání. Na ledě KAC Klagenfurtu dvakrát dokázali srovnat jednobrankový náskok soupeře, se kterým však nakonec padli gólem v čase 59:23. Ani podruhé v letošní sezóně tak proti loňskému mistrovi nezvládli bodovat, ačkoliv měli oba zápasy dobře rozehrané.

Na body se tak Orli budou snažit dosáhnout během pondělního večera. Musí se však mít pořádně na pozoru. Innsbruck po pěti úvodních prohrách v řadě, které byly shodně o jediný gól, zabral. Od začátku října sice prohrál se Salzburgem (2:8) a Vídní (1:6), následně však porazil Graz (4:1) a Villach (7:3).

V dresu rakouského protivníka by se měl ukázat také Jan Lattner. Devětadvacetiletý hráč, který prošel všemi mládežnickými kategoriemi Znojma, se před sezónou vydal na své první zahraniční angažmá. Během dosavadní sezóny se Lattner postaral o sedm kanadských bodů za jeden gól a šest asistencí.

Úvodní vzájemný zápas lépe vyšel Orlům. Na půdě Innsbrucku se nenechali zlomit ani dvojím vyrovnáním domácích. První výhru jihomoravského týmu v letošní sezóně v sedmačtyřicáté minutě vystřelil Adam Sedlák, který se prosadil podruhé v zápase.

Statistické okénko

  • Pondělní EBEL nabídne jediný zápas. Zatímco Znojmo k utkání nastoupí po třech dnech, hokejisté Innsbrucku budou mít na odpočinek necelých čtyřiadvacet hodin.
  • Před nedělním zápasem Innsbrucku na ledě Linze měl nejbližší soupeř Orlů hned čtyři hráče v TOP 10 kanadského bodování. (Joel Broda, John Lammers, Michael Boivin, Tyler Spurgeon)
  • Nejlepším hráčem Znojma v kanadském bodování je stále Anthony Luciani, který posbíral patnáct bodů. (6+9)

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:Kincess, Sewell
Čároví rozhodčí:Gatol, Nemeth

Sestavy z posledních zápasů

ORLI ZNOJMO:Lassila – Tansey, Mikliš, Sova, Sedlák, Bořuta, Stehlík, Jonáš – Luciani, McRae, Svoboda – Berisha, Matuš, Bowles – Mrázek, Bartoš, Novák – Beránek, Češík, Oščádal, Gago.
HC TWK Innsbruck:Motte – Guimond, Boivin, Lattner, Vallant, Pedevilla, Wetzelsberger – Šedivý, Broda, Herbert, Thörnberg, Spurgeon, Lammers – Wachter, Zajc, Bär – Kromp, Ludin, Paulweber Bär.
NEWSLETTER