Znali jsme důležitost utkání. Proti týmům za námi musíme vyhrávat, řekl Novák

Rozhovory
PO 25. 11. 2019
Po zranění Radima Matuše převzal kapitánské "C" znojemský odchovanec Patrik Novák, který je na podobnou situaci zvyklý již z minulých sezón. Baví jej komunikace s rozhodčími? A jaké jsou jeho dojmy po vítězném zápase s Fehérvárem?
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

"Byl to vydřený zápas. Báli jsme se o tři body až do konce, ale naštěstí toho tlaku soupeř nevyužil. Jsme rádi za tři body. Musíme se z toho ale do příštích zápasů poučit," řekl Novák novinářům bezprostředně po utkání.

Tlak Fehérváru byl v posledních minutách poměrně velký. Jaké byly pokyny?
Puk nesměl projet za žádnou cenu (smích). Bylo to o jednu branku, takže jsme to chtěli vyhazovat a nedostat gól. To se nám dařilo. Škoda toho gólu v oslabení, ale Fehérvár měl výhodu dvou mužů v poli. Dělali jsme, co se dalo.

V závěru neběžela několik sekund časomíra. Všimli jste si toho?
Zrovna jsem byl na ledě, takže jsem si toho nevšiml. Řekli mi to až kluci na střídačce. Bylo to divné, ale stane se. Jsme jenom lidi.

Na rozdíl od zápasu ve Vídni se vám dnes vedení podařilo udržet. Poučili jste se?
Je to stále stejné. Každý děláme, co můžeme.

Fehérvár je devátý hned za vámi. Cítili jste důležitost toho utkání?
Jasně. Proti komu jinému bychom měli bodovat, než proti týmům, které jsou za námi. I v pátek ve Villachu to bude důležité. Chceme dotáhnout tu vedoucí pětku.

Místo Radima Matuše nosíte kapitánské "C". Jak si užíváte tu roli?
Užívám (smích). Je to poslední tři roky stejné. Kapitáni u nás mají asi nějakou smůlu, protože se během sezóny vždycky zraní a pak to padne na mě. Nijak mě to nesvazuje.

Rád komunikujete s rozhodčími?
Záleží, kdo přijede. S někým se dá bavit, s jinými ne. Někdy je těžké bavit se s nimi v emocích, ale nemám s tím problém.

Z dalších šesti zápasů hrajete pouze jednou doma. Může to být nevýhoda?
Myslím si, že máme stejnou bilanci doma i venku, takže je nám to jedno. Asi to tak nebereme.

NEWSLETTER