Dodržovali jsme taktiku a byli šťastnější, těší Roba Flicka

Rozhovory
SO 30. 11. 2019
Rob Flick, nejnovější posila znojemské hokejové letky, má za sebou šest zápasů s týmem. V pěti z nich bodoval, ve čtyřech slavil s Orly vítězství. A radovat se mohl i v pátek večer ve Villachu, tedy v místě, které právě on dobře zná.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Flick totiž v korutanském klubu v sezóně 2017/18 sám působil a odehrál za něj 40 utkání. Mohl to tedy pro něj být tak trochu speciální duel. „Ten tým je ale prakticky úplně jiný, zůstalo tu jen pár kluků, které bych spočítal na prstech jedné ruky. Hrají letos dobře," podotýká kanadský útočník. Má pravdu. Po hubených letech hraje letos klub s orlem ve znaku zejména doma před svými diváky výborně. Porážka 3:5 se Znojmem byla pro něj teprve druhým domácím duelem v této sezóně, kdy vyšel bodově naprázdno.

“Věděli jsme, že mají dobrý pohyb, kvalitně bruslí s kotoučem. Proto jsme se snažili jejich pohyb zachytávat už ve středním pásmu, čekali na ně a nepouštěli je do rychlých brejků. A to nám vycházelo.“

7 Rob Flick (Orli Znojmo)

O to cennější jsou tři body pro český tým, ke kterým Flick přispěl asistencí u vyrovnávací branky na 3:3. „Byl to fakt vyrovnaný zápas a my byli trochu šťastnější," nezastírá Flick. „Hlavně u našeho rozhodujícího gólu na 4:3, puk se odrazil do branky od gólmana. Ale to k tomu patří. Nám se povedlo dodržovat celých šedesát minut taktiku a styl hry, který jsme si před utkáním stanovili. A i když jsme zrovna prohrávali, zůstali jsme v zápase," kvituje.

Orli si díky úspěchu připsali pátou letošní výhru venku z 10 utkání, na ledě soupeřů získali 15 bodů, tedy stejně jako doma. „Tohle moc neřešíme. Soustředíme se vždy jen na ten další zápas a připravujeme se na daného soupeře. Proti Villachu jsme věděli, že mají dobrý pohyb, jsou rychlí, kvalitně bruslí s kotoučem. Proto jsme se snažili jejich pohyb zachytávat už ve středním pásmu, čekali na ně a nepouštěli je do rychlých brejků. A to nám vycházelo. V dalším kole máme Salzburg, nebude to jednoduché, ale pokusíme se na ně připravit co nejlépe," uzavírá Rob Flick.

NEWSLETTER