Brankář Groh o svém gólu po siréně: Snad se mi to ještě někdy povede!

Rozhovory
ST 8. 1. 2020
Znojmo v úterý zakončilo náročnou sérii trvající od 26. prosince, kdy k utkáním nastupovalo každý druhý den. Utkání proti Innsbrucku zvládlo vítězně 4:2, v samotném závěru zaujal svou trefou přes celé kluziště do prázdné branky brankář Orlů Dominik Groh. Bohužel pro něj se trefil až po závěrečné siréně.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Zkoušel jste už někdy podobnou věc?
Jednou jsem to už zkoušel a bránu netrefil. Tady se mi to poprvé povedlo. A já jsem spokojený, máme tři body a tohle byl takový bonus navíc.

Nemrzí vás přeci jen, že puk do branky doputoval až po odpískání?
Určitě, to víte že jo. Ale jsem mladý a snad se mi to ještě v kariéře povede.

"Gól" Dominika Groha najdete ve videu v čase přibližně 2:14:00

Jaký to byl zápas? Innsbruck přijel v roli outsidera, ale v první třetině měl výrazně víc střel než Znojmo.
Každý zápas na téhle úrovni je těžký a proti Innsbrucku to byl obrovský boj. Je pravda, že první třetiny máme v poslední době obecně slabší, soupeř má zdánlivě víc šancí. Chvíli nám trvá, než se rozjedeme, ale jsem rád, že to nakonec dopadlo dobře.

Nesvazoval vás trochu pocit, že tentokrát je to zápas, kde se očekávají tři body?
Určitě. Já osobně jsem se tentokrát cítil trochu jinak než v předchozích zápasech. Nevím, čím to bylo, možná právě tím tlakem, že tohle je zápas, který prostě musíme zvládnout. Důležité ale je se z toho nepodělat. Šli jsme do utkání s čistou hlavou a vědomím, že musíme uspět.

Hodně se v posledních dnech psalo o tom, jak těžké je při aktuální marodce zvládat porci zápasů pro hráče v poli, ale jaké je to pro brankáře chytat každý druhý den?
Není to vůbec jednoduché zvyknout si na takové tempo, tím spíš, že předtím jsem dlouho nechytal. Zápasové tempo je úplně něco jiného než to, na co je člověk zvyklý z tréninku. Jedu nadoraz, hlavně ve třetích třetinách. Dneska jsem si dal kafe a fungovalo to.

Tabulka kolem pátého místa je extrémně vyrovnaná, vás teď v samotném závěru čekají těžcí soupeři. Jak vidíte šance na TOP 5?
Je to pravda, ale v sezóně jsme si už několikrát dokázali, že porážet dokážeme každého. Je nám docela jedno, proti komu nastoupíme, budeme hrát jako tým a chceme vyhrávat.

Diváky jste po zápase bavil originální děkovačkou, máte ji nachystanou dopředu nebo to vzniká spontánně?
Někdy si řeknu před zápasem, někdy jdu třeba na jídlo a přemýšlím, co bych mohl udělat, když vyhrajeme. Tentokrát mě to ale napadlo v poslední minutě zápasu. Řekl jsem si, že zkusím udělat kotrmelec dozadu, ten jsem ještě nikdy nedělal. A taky to bylo vidět (smích).

NEWSLETTER