Aleš Sova: Zápas jsme mohli zlomit, rozhodlo neproměňování šancí

Rozhovory
SO 1. 2. 2020
Start do kvalifikační skupiny o play-off si znojemští hokejisté představovali jinak. Na domácím ledě proti přímému konkurentovi z Fehérváru dlouho vedli 1:0, nakonec ale berou jen bod za porážku po prodloužení. „Podle mě jsme nehráli úplně špatně, ale potřebujeme dávat více branek," hodnotí zápas obránce Aleš Sova.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Proti Fehérváru jste získali bod, jak zápas hodnotíte? Co podle vás rozhodlo?
Byl to zápas jako v play-off, oba týmy hrály vyrovnaně. Bohužel rozhodlo to, že jsme nevyužili naše šance.

Byl to právě ten rozhodující moment, že jste před třetí třetinou nevedli víc než 1:0? Šance na to byly…
Určitě. Hlavně v první třetině, ale i na začátku druhé jsme měli tlak a hodně příležitostí skórovat, jenže zůstaly bez gólu. Zápas jsme mohli zlomit, mohlo to vypadat jinak. Ale to je kdyby… I Fehérvár měl příležitosti, několikrát nás výborně podržel Dominik Groh, ale nakonec jich využili více než my.

Prodloužení bylo hodně divoké, spousta úniků na obou stranách, to asi nebylo úplně v plánu.
Ono to vyplyne ze situace. Když hrajete ve třech a někdo ztratí puk, hned je z toho přečíslení. Je to trochu jiný hokej než při hře pět na pět. Proto tam bylo tolik úniků.

Cítili jste jako tým trochu větší důležitost zápasu? Fehérvár byl čtvrtý, vy třetí, oba týmy chtějí do play-off.
Každý zápas už je důležitý. Je nutné ten dnešní hodit za hlavu a soustředit se na neděli. Podle mě jsme nehráli úplně špatně, ale potřebujeme dávat více branek. Jedeme do Dornbirnu, hrajeme o play-off a musíme tam urvat tři body.

NEWSLETTER