Orli hodlají vybojovat první výhru v nadstavbě. Na Valentýna hostí vedoucí Villach

Naši soupeři
ČT 13. 2. 2020
Čtvrtý zápas po základní části Orlům nabízí další příležitost na tři body. Během pátečního večera přivítají Villach, který je o skóre nejlepším výběrem nadstavby. Utkání se rozjede v 18:30.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Po reprezentační přestávce se znojemští hokejisté ukázali na ledě Linze. Ačkoliv ve čtrnácté minutě inkasovali jako první, před koncem úvodní třetiny ještě zásluhou nové posily Brandona Burlona srovnali na 1:1. Domácí nakonec znovu dokázali získat vedení na svoji stranu a po brance Schofielda z pětatřicáté minuty brali tři body, čímž potvrdili dělené první místo nadstavby. Orli naopak klesli na pátou pozici, na poslední postupové místo však stále ztrácí jen jediný bod.

Naprosto v odlišné pozici se v nadstavbě ocitá Villach. Rakouský tým se dvanácti body vládne tabulce o play-off. V úvodním duelu sice padl doma s Dornbirnem 0:1, vzápětí na půdě Innsbrucku prohrál 3:5. Devítidenní pauza bez EBEL mu však dodala ideální čas na odpočinek a na vyřešení pozice hlavního trenéra, na kterou se dostal Rob Daum. Zkušený Kanaďan před rakouskými fanoušky dovedl Villach k výhře nad Fehervárem 5:2. S maďarským soupeřem uspěl i přes skutečnost, že mu dvakrát dovolil snížit na rozdíl jediné branky.

Na Orly tak bude v pátek čekat důležité střetnutí s výběrem, na který v letošní sezóně umí. Porazili ho třikrát ze čtyř vzájemných duelů, neuspěli jen ve druhé polovině ledna na jeho ledě 3:4.

Znojemské hráče budou ke třem bodům budou hnát také domácí fanoušci. Nejen oni se v rámci akce Valentýnský Zuprmatch můžou těšit na pivo za patnáct korun.

Statistické okénko

  • Znojemští hokejisté nad Villachem zvládli poslední tři domácí zápasy.
  • Zatímco Orli mají v kanadském bodování hned tři hráče mezi nejlepší dvacítkou (1. Luciani, 13. T. Svoboda, 20. Flick), tak Villach se může pyšnit jen Jerry Pollastronem (16.).
  • Mezi Villachem a Znojmem je aktuálně šestibodový rozdíl. (Rakouský soupeř 12 bodů, Orli 6 bodů).

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:K. Nikolic, Siegel
Čároví rozhodčí:Nagy, Soos

Sestavy z posledních zápasů

ORLI ZNOJMO:Lassila – Čermák, Bořuta, Sova, Burlon, Jonáš, Mikliš, Kruckovyč – Svoboda, McRae, Luciani – Matuš, Flick, Berisha – Bowles, Bartoš, Vopelka – Novák, Češík, Gago – Oščádal.
EC Panaceo VSV::Maxwell – Fraser, Poyhonen, Schmidt, Cundari, Wolf, Schlacher, Bacher, Muller – Pollastrone, Bjorkstrand, Reid – arlsson, Collins, Ulmer – Brunner, Lahti, Lahoda – Alagic, Maxa, Lanzinger.
NEWSLETTER