Taylor Doherty: Ve středu v Americe a v pátek už první gól za Orly

Rozhovory
SO 15. 2. 2020
Přijít a hned v prvním zápase skórovat. To je v letošní sezóně tradice, které se držel i obránce Taylor Doherty. Kanaďan dorazil do Česka teprve ve čtvrtek, přesto se zvládl aklimatizovat a proti Villachu si rovnou připsal gól.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Jak byste zhodnotil zápas proti Villachu?
V první třetině se nám nedařilo. Byli jsme zmatení. Ve druhé a třetí části to bylo lepší. Tam už jsme měli šance skórovat.

První zápas v dresu Orlů jste se hned prosadil. Jak se celá akce odehrála?
Měli jsem za úkol být aktivní a tlačit se dopředu. Kluci kombinovali na vrcholu třetiny, a tak jsem sjel k bráně a nechal hokejku na ledě, abych mohl střelu tečovat. Nezáleží ale na tom, kdo gól bude mít ve statistikách. Nejdůležitější teď je, abychom vyhráli v neděli.

Dorazil jste teprve den před utkáním. Jak bylo těžké se aklimatizovat a hned naskočit na led?
Letěli jsme ve čtvrtek v noci. Hokej hraji dlouho, tak se s tím zvládnu vypořádat. Soustředil jsem se hlavně na to, abych si zase zvykl na větší led. Ve druhé a třetí třetině mi to už šlo lépe.

Bylo jednodušší zvyknout si na větší ledovou plochu díky tomu, že jste minulou sezónu strávil v Liberci a nehrajete v Evropě poprvé?
Určitě. V Česku už jsem byl, a tak vím, že se tu hraje taktičtější hokej než v Americe. Všechno to mám zažité. Chci si co nejrychleji na vše opět zvyknout a být hlavně přínosný pro tým. Doufám, že se zvedneme a další zápasy vyhrajeme.

Co myslíte, že byste jako tým měli v příštím zápase změnit?
Pokud budeme hrát jako dnes ke konci zápasu, můžeme být příště úspěšní. Ligu sice moc neznám a s týmem jsem odehrál jen jeden zápas, myslím si ale, že pokud budeme předvádět stejnou hru jako dnes v posledních minutách, máme velkou šanci v neděli vyhrát.

NEWSLETTER