Do sezóny 2020/21 se přihlásily všechny letošní týmy EBEL. O účasti Bratislavy se jedná

Aktuální zprávy
ÚT 31. 3. 2020
Do úterního poledne, kdy byla uzávěrka přihlášek pro rok 2020/21, potvrdilo všech jedenáct týmů uplynulého ročníku Erste Bank Eishockey Liga svou účast v další sezóně.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

„Velice nás těší, že všechny kluby i přes aktuální složitou situaci odevzdaly svou přihlášku, a potvrdily tak svou účast v další sezóně. Už na schůzi krátce po závěru předčasně ukončeného ročníku byly představeny důležité kroky vedoucí k nadále úspěšné budoucnosti ligy, kterých se budeme nadále řídit. Jsem ohromen tím, jak přátelsky týmy spolupracují, a společně se tak s organizací ligy podílí na její úspěšné budoucnosti“, uvedl prezident Erste Bank Eishockey Ligy Karl Safron.

V případě, že se situace kolem koronaviru ustálí, odehrají se první zápasy nového ročníku v pátek 18. září. „Start sezóny jsme naplánovali na obvyklou dobu. Samozřejmě se budeme i nadále řídit jednotlivými úředními nařízeními a budeme sledovat další vývoj situace kolem onemocnění Covid-19. Přestože se momentálně sportovní svět zastavil, vnímáme jako důležitý úkol pokračovat v naší práci a společně s týmy připravit všechna potřebná opatření před začátkem další sezóny, kdy se hráči vrátí na led a fanoušci na tribuny. Věříme, že se hokej bude opět hrát“, vysvětluje manažer ligy Christian Feichtinger.

Jedná se i o rozšíření ligy o tým Bratislavy Capitals. Momentálně probíhá ekonomická zkouška týmu. „Pokud Bratislava uspěje, bude o jejím přijetím rozhodovat jedenáct současných účastníků ligy. O přijetí Capitals by se mělo pravděpodobně rozhodnout do 15. dubna“, dodal Feichtinger.

NEWSLETTER