Skvělá zpráva! Tomáš Svoboda bude pokračovat v dresů Orlů

Aktuální zprávy
PO 4. 5. 2020
Znojemský klub na začátku měsíce května oznámil výbornou informaci. Druhý nejproduktivnější hráč uplynulé sezóny Tomáš Svoboda se Orlům upsal i pro nadcházející sezónu. Třiatřicetiletý útočník v loňském ročníku nasbíral devětačtyřicet bodů.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Tomáš Svoboda do Znojma přišel před začátkem sezóny 2019/2020. Hned v úvodním ročníku byl na kluzištích EBEL pořádně vidět.

Zkušený hráč v základní části mezinárodní soutěže nastoupil do devětačtyřiceti zápasů, ve kterých nasbíral stejný počet bodů za patnáct vstřelených branek a čtyřiatřicet asistencí.

“Je to hráč s velkou kvalitou, to je absolutně bez debat.“

Miroslav Fryčer (sportovní manažer a trenér Orlů)

Někdejší reprezentant se uvedl famózním vstupem do celé ligy, během úvodních devíti zápasů vždy dokázal minimálně jednou bodovat. Vše vylepšil od poloviny listopadu do druhé poloviny prosince, kdy se do bodových statistik zapsal hned desetkrát v řadě, celkově přidal dvanáct bodů.

Své zkušenosti více prokazoval zásluhou vydařených asistencí. Nejlepší zápas se mu z daného hlediska vydařil na Nový rok proti Linzi, proti kterému při výhře 7:2 k jednomu gólu připsal tři asistence. V závěrečném duelu nadstavby, kdy pomohl pokořit Dornbirn 5:3, opět přihrál na tři branky, čímž si zapsal druhý nejlepší individuální počin v sezóně.

„Tomáš měl loni u nás vynikající sezónu. Je to hráč s velkou kvalitou, to je absolutně bez debat. Navíc je zkušený, bude patřit k lídrům na ledě i v kabině. Pro manšaft jako takový je určitě skvělou zprávou, že zůstává," pochvaluje si Svobodovo setrvání sportovní manažer a trenér Orlů Miroslav Fryčer.

Svoboda se navíc zná s již dříve oznámenou posilou Orlů, Vojtěchem Němcem. Spolu působili v Kometě Brno. „Každá sezóna je jiná a je předčasné v tomto ohledu cokoliv hodnotit, ale oba kluci se znají a uvidíme, zda mezi nimi bude fungovat spolupráce a taková ta chemie na ledě," dodává Fryčer.

NEWSLETTER