Orli začnou v pondělí trénovat. Za současné situace se už všichni těší, říká Fryčer

Rozhovory
ST 6. 5. 2020
Letní příprava nebývá u hokejistů příliš oblíbenou částí sezóny. Letos tomu ale bude podle hlavního trenéra a sportovního manažera Orlů Miroslava Fryčera jinak.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

V pondělí vám začíná příprava. Jak by měla probíhat?
Bude nás asi dvanáct. Podle rozhodnutí vlády, uvidíme, zda budeme moct trénovat v počtu do deseti nebo patnácti osob. Počítáme s tím, že hráči budou pravděpodobně rozděleni do dvou skupin.

Změní se nějak koncept přípravy oproti minulým sezónám?
Ne. Budeme trénovat úplně stejně jako v minulých letech. Nemáme důvod pro nějaké úlevy. Zatím máme plán na následujících osm týdnů. O pokračování přípravy pak rozhodne momentální situace - zda už bude led, jaké bude počasí a tak dále.

Zapojí se do přípravy všichni hráči?
Ano a myslím si, že moc rádi. V současné situaci se bude každý chtít alespoň trochu uvolnit a společně s ostatními se v kabině pobavit. Je obecně známo, že hráči přípravu nemají zrovna v oblibě. Myslím, že tentokrát ji ale všichni uvítají a budou rádi, že konečně začne.

Bude s týmem trénovat, třeba i na zkoušku, některý z odchovanců?
Nic takového v plánu není. My pro přípravu počítáme s dvanácti maximálně patnácti hráči. Uvidíme, jak bude tým i situace vypadat a podle toho se rozhodneme o našich dalších krocích.

Jak vnímáte současnou situaci z pohledu sportovního manažera?
My už kostru týmu máme. Za kluky, kteří smlouvu podepsali nebo prodloužili, jsme rádi. Hráči, kteří tu zůstávají, ví, do čeho jdou. S cizinci je to složitější. Neví se, jaká bude situace za oceánem, takže zatím žádné smlouvy uzavírat nemůžeme. Momentálně to necháváme na našich hráčích, těch by mělo být na trhu dostatek. Sezónu bychom chtěli začít s domácími hráči, případně pak reagovat podle toho, jak se bude situace vyvíjet.

NEWSLETTER