Orlí rodina: AUTODRUŽSTVO ZNOJMO

Rozhovory
NE 17. 5. 2020
V rámci seriálu Orlí rodina představujeme dalšího z partnerů znojemského hokeje, díky němuž si v Nevoga aréně můžeme užívat kvalitní sportovní podívanou. Je jím AUTODRUŽSTVO ZNOJMO, které je jedním z nejtradičnějších partnerů Orlů.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Partnerství Autodružstva Znojmo a Orlů je jedním z nejdelších spojení v novodobé historii klubu. Autodružstvo Znojmo poskytuje mobilitu hráčům a zaměstnancům klubu spojenou s vynikajícím servisem a nadstandardním osobním přístupem již více než 20 let. Jak tato spolupráce vznikla a co Autodružstvo Znojmo k podpoře sportu přivedlo, se dozvíte níže.

Co vás k podpoře sportu ve Znojmě přivedlo?
AUTODRUŽSTVO ZNOJMO jako takové má svoji dlouholetou tradici. Letos oslaví již 50. výročí. Zažilo již mnohé. V 80. letech 20. století mělo vlastní hokejový tým, který hrál odborářskou ligu a to ještě pod názvem Horácké autodružstvo, pobočka Znojmo. Tehdy jeho členy byli nejen samotní zaměstnanci družstva, ale i další amatérští sportovci. Někteří z nich se později stali významnými osobnostmi v novodobé historii Znojma – bývalý starosta města pan Pavel Balík nebo regionální redaktor pan Zdeněk Kapinus. Proto, když bylo družstvo počátkem 90. let transformováno, byla jen otázka času, kdy se ke sportu nějakou formou zase vrátí.

Proč právě Orli Znojmo?
Jak už bylo zmíněno, AUTODRUŽSTVO ZNOJMO mělo vždy k hokeji blízko a tak po obnovení hokejové tradice ve Znojmě bylo jasné, který sport bude naše společnost podporovat.

Jak dlouho hokej ve Znojmě podporujete?
Naše podpora znojemského hokeje začala už koncem 90. let minulého století. Znojmo v té době hrálo první ligu. Zápasy s Třebíčí patřily k těm hodně emočně vypjatým. I pro AUTODRUŽSTVO ZNOJMO to byla obrovská rivalita, protože v dřívějších letech bylo pobočkou družstva sídlícího právě v Třebíči. Atmosféra všech zápasů byla neuvěřitelná, soudržnost při baráži s Opavou a o rok později proti Jihlavě zvedla obrovskou hrdost nás všech, kteří ke Znojmu máme vztah.

Slovo dalo slovo a tak se začala psát společná historie AUTODRUŽSTVA ZNOJMO a znojemského hokejového klubu. Legendární (alespoň pro nás) jedničková modrá Fabia provázela tým celou extraligou až do současné EBEL. Osobně jsme se u nás v AUTODRUŽSTVU ZNOJMO potkali s řadou hráčů či osobnostmi z realizačního týmu, ale nejvíce v paměti utkví začátky a tak vzpomínáme třeba na Petera Puchera, Karla Pláška, Milana Kastnera nebo naše Znojmáky Milana Procházku, Jirky či Tomáše Hradeckého. Nelze vyjmenovat všechny, protože seznam je opravdu dlouhý, ale děkujeme všem, se kterými jsme se mohli potkat.

Co byste popřáli klubu do budoucích sezón?
Aby se dařilo, ať mají hráče se srdcem a ať se daří vychovávat nové hráče, kteří budou reprezentovat Českou republiku.

Mohli byste ve stručnosti představit vaši společnost?
AUTODRUŽSTVO ZNOJMO je tradiční a hlavně moderní autocentrum pro autorizovaný prodej a servis vozů ŠKODA, RENAULT, DACIA a s kompletní nabídkou programu ŠKODA Plus pro ojeté vozy. Našim zákazníkům poskytujeme širokou škálu služeb, které jsou uceleny do komplexní servisní nabídky s vysokou profesionální úrovni a přísnými standardy. Poptávat můžete rovněž náhradní díly i příslušenství a také zapůjčení osobních i užitkových vozů. Další možnosti spolupráce pak poskytuje naše vlastní karosárna či lakovna. Zákazníci mohou dále využít služeb pneuservisu včetně uskladnění právě nevyužitých pneu v našich skladech a samozřejmostí je také zapůjčení vozu po dobu opravy či aktuální pickup servis (vyzvednutí a zpětné přistavení vozidla v místě bydliště či zaměstnání). Nedílnou součástí služeb pro naše zákazníky je i pojišťovnictví a financování. AUTODRUŽSTVO ZNOJMO klade důraz především na kvalitu poskytovaných služeb a individuální přístup k zákazníkovi. S námi dojedete dál...

Jak jsme už zmiňovali AUTODRUŽSTVO ZNOJMO má svoji tradici, ale stejně tak se už také stalo regionální značkou kvality a služeb. Neustále se rozvíjíme, používáme moderní technologie a jsme blíže k zákazníkovi. Plně se zaměřujeme na služby a potřeby znojemského regionu a jeho okolí.

NEWSLETTER