Na hráčích nevidím otrávenost, jsme spokojeni, hlásí Jiří Beroun

Aktuální zprávy
ST 24. 6. 2020
A-tým Orlů polyká poslední tréninkové dávky suché přípravy. V příštím týdnu má v plánu testy, znovu se pak sejde ve druhé polovině července. Trenér Jiří Beroun v rozhovoru popisuje nejen probíhající kondiční přípravu, ale i plány směrem k nadcházející sezóně.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

V jaké fázi letní přípravy se teď nacházíte?
Dostali jsme se teď z dlouhé vytrvalostní fáze do rychlostní. Celý program letní přípravy je letos trochu roztažený, abychom reflektovali to, že sezóna a následné volno pro kluky trvalo déle než obvykle a všichni měli hodně času. Zařadili jsme letos do programu trochu více běhání, a to i v ostřejším tempu. Občas se vídám s kondičním trenérem Jakubem Šigutem, takže i s ním plán konzultujeme, abychom kluky zatížili optimálně.

Jaký bude další program? Kdy plánujete vyjet poprvé na led?
Tento týden ještě jedeme naplno, ten příští máme naplánované testování. Následovat bude čtrnáctidenní volno v červenci, aby si všichni odpočinuli. Znovu se sejdeme 22. července, kdy jsme naplánovali ještě jeden týden suché přípravy před tím, než 29. společně vyjedeme na led.

Jak hodnotíte přístup týmu k neoblíbené části sezóny a nabírání kondice?
Musím říct, že navzdory tomu, že makáme na suchu už nějaký osmý týden v kuse, tak na hráčích nevidím otrávenost. Jasně, sem tam padne nějaká poznámka, to je normální, ale všichni makají jak mají, což je pozitivní. Já i Tomáš Jakeš, s kterým letos přípravu máme na starosti, jsme spokojeni.

S výjimkou většího zranění Vojty Němce, zaznamenali jste nějaké další zdravotní problémy nebo je kádr zdravý?
Tím, že se teď nacházíme už v té rychlostní fázi přípravy, tak drobné svalové problémy se občas objeví. Někoho někde zatáhá, píchne, to je normální. Je pak lepší v takovém případě nechat vše v klidu, než to tlačit na sílu. Času máme dost. Jinak žádný větší problém kromě Vojty nemáme.

Máte už představu ohledně přípravných zápasů na ledě? Kolik jich budete chtít sehrát a s jakými soupeři?
Chtěli bychom sehrát šest až sedm utkání. Nějakých pět z nich už máme domluveno, řešíme ještě ty zbývající. Zatím nevíme, jak to bude z pohledu epidemiologických opatření, zda budeme moci hrát s diváky nebo ne.

Jádro kádru mužstva je dané, dostanou na zbývajících postech šanci mladší hráči nebo ještě sondujete trh s cílem přivést další posily?
Určitě chceme do přípravy zapojit kluky z juniorky. Nejen z toho důvodu, aby rozšířili počet hráčů, ale chceme se na ně podívat i s výhledem do budoucna. Není důvod, abychom místním znojemským klukům nedali šanci, když si o ni řeknou. K týmu se tak připojí obránce Matyáš Šána a útočník Ondřej Svoboda. I trh ale samozřejmě sledujeme, Míra Fryčer řeší různé možnosti. Uvidíme, jak se vyvine situace ohledně soutěží, podle toho se zachováme dál.

NEWSLETTER