Domácí premiéra se blíží! Znojmo vyzve ve druhém kole Hodonín

Naši soupeři
ÚT 22. 9. 2020
V rámci druhého kola 2. ligy se znojemští hokejisté střetnou s jihomoravským Hodonínem. První mistrovské utkání na domácím ledě je na programu ve středu od 18:00. Buďte u toho!
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Hodonínští Drtiči mají na své soupisce hned tři hráče, kteří jsou dobře známí i znojemským fanouškům. Z obránců to je Michal Kruckovyč, jenž oblékal dres s Orlem na hrudi ještě v loňské sezóně. Mezi útočníky pak nalezneme Jana Bulína či Tomáše Komínka, mistra juniorské extraligy se Znojmem v sezóně 2010/2011. Ten je momentálně kapitánem.

Hlavní trenér Tibor Janás spoléhá v brance na duo Andreas Kubáň – Jan Javůrek. Nejstarším hráčem kádru je útočník čtyřiatřicetiletý Stanislav Balán, který odehrál více než 450 utkání v české nejvyšší soutěži. Hodonín spoléhá především na své odchovance, ale na soupisce nalezneme i jednoho Slováka. Sedmadvacetiletý Michal Romančík má za sebou téměř padesát startů ve slovenské extralize.

V přípravě odehráli Drtiči šest přípravných zápasů a dařilo se jim pouze na domácí půdě, kde porazili Uherský Ostroh i Velké Meziříčí. Na ledě soupeřů prohráli všechny čtyři utkání. Sobotní ligový zápas proti Valašskému Meziříčí musel Hodonín kvůli marodce odložit a ani do Znojma neodjíždí v kompletní sestavě.

Hodonín působí ve 2. lize od sezóny 2003/2004. Na nejlepší umístění dosáhl před osmi lety, kdy se dostal až do kvalifikace o první ligu. Hodonínští byli na dosah postupu, ale kvůli kontumaci zápasu s Havířovem nakonec nepostoupili. O rok později nestačili ve finále druhé ligy na brněnskou Techniku.

Zatímco pro Drtiče to bude ve středu letošní premiéra, Orli mají za sebou první mistrovský zápas na ledě Kopřivnice, kde v sobotu zvítězili 4:2 po brankách Matuše, Kövera, T. Svobody a Stránského.

Vstupenky na utkání

Prodej vstupenek na utkání probíhá přes portál ENIGOO. Jednotná cena vstupného na domácí mistrovská utkání v základní části činí dva a více dnů před zápasem 89 Kč, den před zápasem 99 Kč a v den zápasu 109 Kč.

Prosíme fanoušky, aby respektovali pravidla nařízená Ministerstvem zdravotnictví ČR, kterými se musí klub řídit. Důležité organizační pokyny k domácím zápasům a informace o prodeji vstupenek naleznete v tomto článku.

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:Ivan Čuňočka
Čároví rozhodčí:Jan Vašíček, Henrich Kráľ

Sestavy z posledních zápasů

ORLI ZNOJMO:Groh – Stránský, Sedlák, Stehlík, Tejnor, Šána, Kališ – T. Svoboda, Rudovský, Beránek – Havlík, Matuš, Luciani – Oščádal, Podešva, Köver – Kvasnica.
SHK Hodonín:Kubáň (30. Javůrek) – Vosátko, Spalovský, Sedláček, Veselský, Uhříček, Jirásek, Lašák – Hložánek, Dufek, Komínek, Krejčí, Pawliczek, Bulín, Koubek, Derkin, Lekeš, Leška, Balán, T. Urbanec, Janás.
NEWSLETTER