Luciani: Atmosféra ve Znojmě je neuvěřitelná. Nad nabídkou jsem dlouho neváhal

Aktuální zprávy
ČT 24. 9. 2020
Ještě vloni vládl statistikám EBEL, teď chce Luciani pomoct Orlům k postupu do první ligy. „Chci hlavně znovu hrát hokej," říká Kanaďan, který si oblíbil znojemský hokejový tým i fanoušky.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Jak byste zhodnotil utkání proti Hodonínu?
Prvních deset minut se nám příliš nedařilo. Pak jsme se ale uklidnili a vše zvládli.

Na zápas dorazilo 1320 fanoušků. Na stadionu byla skvělá atmosféra. Vnímali jste to na ledě?
Už v sobotu za námi přijeli fanoušci do Kopřivnice, to jsem vůbec nečekal. A atmosféra ve Znojmě? Ta byla neuvěřitelná. Připadal jsem si, jako by na stadionu nebylo tisíc, ale čtyři tisíce fanoušků. Všichni, co přišli, byli úžasní, hodně nám pomohli.

Během prvních dvou zápasů jste si připsal jeden gól a jednu asistenci. Jak tuto bilanci hodnotíte?
Je to fajn, ale abych byl spokojený, musí to být ještě lepší. V létě jsem se kvůli koronavirové pandemii na led moc nedostal. Do Znojma jsem přijel teprve na začátku září. Musíme se znovu s ostatními hráči sehrát, zvyknout si na sebe. Tvoříme si hodně šancí, ale se zakončením je to horší. Měli bychom to zjednodušit. Možná by bylo nejlepší vždycky jen zavřít oči, zkusit vystřelit a doufat, že to tam spadne (smích).

Jak byste zhodnotil úroveň 2. ligy?
Ta liga není vůbec jednoduchá. Dokud budeme předvádět naši hru a tým bude fungovat dobře, můžeme být úspěšní. Nemůžeme ale naše soupeře podceňovat.

Sestava se od loňské sezóny poměrně změnila. Jste tu jediný cizinec, jaké to je?
Hodně kluků se snaží se mnou mluvit anglicky. S komunikací na ledě problém nemám, když mi někdo řekne „v klidu, přihraj, brusli“, rozumím mu. Když ale třeba zajdeme na oběd ve skupině sedmi, osmi lidí, kde všichni mluví česky, je to horší. Kluci se ale snaží zapojovat mě do hovorů.

Ve Znojmě jste už třetí rok. Ovlivnilo vás při rozhodování to, že Orli v této sezóně nehrají bývalou EBEL?
Když jsem v létě dostal od Míry Fryčera nabídku hrát znovu za Orly, nerozhodoval jsem se dlouho. Znojmo je hezké město s milými lidmi. Jaká se tu bude hrát liga, pro mě nebylo rozhodující. Chtěl jsem jen hrát zase hokej. Loňská sezóna se mi povedla, měl jsem dost nabídek z Německa i Rakouska, pak ale přišel COVID-19 a já byl doma, bez hokeje. Chtěl jsem zpátky na led a bylo mi jedno, kde budu hrát. Měl jsem pořád pár nabídek z bývalé EBEL, když ale zavolal Míra s nabídkou ze Znojma, neváhal jsem.

Jste v kontaktu s ostatními hráči ze zahraničí, kteří ve Znojmě hráli minulou sezónu?
Samozřejmě. S Robem Flickem a Aaronem Berishou jsme se v létě párkrát viděli. Bylo fajn se zase potkat. Aaron zůstal doma v Bramptonu. Kde bude hrát Flick, ještě nevím. Jsme v kontaktu, takže mi určitě dá vědět, až bude mít podepsanou smlouvu.

NEWSLETTER