Ke konci jsme šlapali vodu, říká Haman

Aktuální zprávy
NE 5. 1. 2003
Z n o j m o - Ani divoké změny v sestavě nevyburcovaly Orly v poslední třetině zápasu se Spartou k vyrovnání a přes veškerou snahu si hosté své vedení pohlídali. Útočník <b>Radek Haman</b> přiznal, že se jednalo hlavně o problém psychiky, na které se podepsala druhá branka Sparty. "Když jsme dostali ve druhé třetině gól na dva jedna, tak to na nás nějak dolehlo a už jsme se z toho nedostali."
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Podle Radka Hamana mělo Znojmo v určitých fázích zápasu navrch a více šancí, ale jejich neproměňování stálo Orly mnoho sil. "Určitě bylo cítit, že nám trochu chyběly síly. S Pardubicemi to byl velmi vyrovnaný a vyčerpávající zápas. Ale dneska jsme spíš neplnili taktické pokyny a myslím si, že jsme to hlavně nezvládli psychicky. Fyzická síla se dostavila až tehdy, když už jsme moc chtěli a nešlo nám to."

Začátek zápasu byl velmi vyrovnaný, šance se střídaly na obou stranách. "Strašně jsme v tom zápase chtěli uspět, ale když bylo potřeba ve třetí třetině zapnout, tak jsme se to snažili každý táhnout sám nebo nastřelovat, bylo to už trochu na náhodu," přiznal zklamání z průběhu zápasu Radek Haman. Přesto dokázal najít vysvětlení pro nepovedený konec: "Už bylo ke konci zřetelné, že šlapeme vodu a nemáme na to, abychom zápas zvrátili. Proto bylo lepší šetřit síly na další zápas."

Skutečně, v poslední třetině se na led k Pláškovi dostali rekonvalescent Plch a mladý Beroun, změny ve složení zaznamenaly také další pětky. "Protože se teď zas hraje úterý, pátek, neděle, tak asi trenér chtěl, ať si hráči, kteří zápasy táhnou, trochu odfrknou a dal příležitost všem, aby se síly rozložily. Musíme se připravit na další zápas, abychom přivezli body z Havířova, které budou velmi důležité," dodal Radek Haman.

Šířka kádru a náročný program, to byly příčiny prohry i podle trenéra Hořavy. "Páteční utkání bylo i díky naší hry daleko víc vyrovnané. Měli jsme více ze hry i více šancí. Dnešní zápas rozhodlo to, že máme k dispozici daleko míň hráčů a v takovém tempu, jak se teď hrají zápasy, je třeba naplno využívat čtyři lajny. To dneska rozhodlo, Sparta měla evidentně víc sil než my."

Naopak rozhodující moment zápasu, kterým byla podle Hamana branka Sparty na 2:1, Hořava měl pocit odlišný. "Rozhodující moment jsem příliš necítil. Ale samozřejmě rozhodl třetí gól, kdy jsme propadli při oslabení úplně zbytečně taktickou chybou. Místo obyčejného vyhození, kdy jsme mohli v klidu vystřídat, bylo přečíslení dva na jednoho. Od té doby to bylo cítit i na střídačce, že to hráče zlomilo."

NEWSLETTER