O výsledek jsme se báli, přiznává Havíř

Aktuální zprávy
ÚT 7. 1. 2003
H a v í ř o v - Promrzlý byl po zápase stejně jako všichni na havířovském zimáku i obránce Orlů David Havíř. Svým výkonem částečně napravil nepovedený zápas se Spartou, blýskl se zejména parádním zneškodněním nájezdu domácího Lamicha ve třetí části. "Jsme rádi za tři body, tak bych to řekl," vystihl po utkání nosnou myšlenku večera.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Havíř si proti Spartě dokonce poseděl část zápasu na střídačce, což se mu za poslední roky moc nestává. V Havířově byl opět v základu a spolu s Karlem Soudkem v první části výtečně podporoval útok Orlů. "Ze začátku to šlo samo, což bylo na jednu stranu dobře, ale na druhou stranu se nám to později vymstilo. Ve druhé třetině jsme si mysleli, že to půjde samo, každý si chtěl dát góla, a domácí toho využili," řekl Havíř na adresu změny obrazu hry po prvních dvacet minutách. "Polevili jsme v důslednosti a jelikož domácí už nemají co ztratit, tak hráli bez nervů," dodal.

Dalším impulsem havířovského skoro-obratu bylo podle Havíře střídání brankářů. "Michal Mařík chytl tři vyložené šance jen ve druhé třetině, střídání gólmana je hodně zvedlo." Nakonec se Orli museli po snížení na 3:4 pořádně strachovat: "Po těch brankách jsme znervózněli a o výsledek jsme se báli, navíc ten závěr byl takový hektický. Marek Vorel to uklidnil, a i když Havířov znovu snížil, tak bylo jasné, že už nemají čas na vyrovnání."

Asistent domácího trenéra Jan Křivohlávek nechtěl svalovat vinu za obdržené branky na Petra Svobodu. "Rozhodli jsme se, že dneska dostane přednost, a myslím, že za ty branky nemohl. Ty góly byly výsledkem špatné obranné hry celého týmu. Od druhé třetiny jsme nasadili Michala Maříka, mužstvo tím dostalo správný impuls a Michal nás udržel ve hře až do konce."

Právě motivace za stavu 1:4 byla u obou týmů rozdílná. Zatímco domácí trenéři nabádali hráče, aby zápas nezabalili a dohráli jej se ctí, hráči hostů se i přes rady trenérů přece jen nechali vysokým vedením ukolébat. "Kluci si to vzali k srdci a bojovali, za výkon v druhých dvou třetinách musíme mužstvo pochválit," řekl Křivohlávek.

Naopak znojemský Milan Kastner spokojen nebyl: "Splnili jsme sice cíl a získali tři body, ale s výkonem nemůžeme být úplně spokojeni. Hráči totiž neudrželi koncentraci po celých šedesát minut, i když jsme je na to upozorňovali. Přesně takový zápas jsme očekávali, naštěstí máme potřebné tři body, které by nám v boji o osmičku moc chyběly."

NEWSLETTER