Orli vyrážejí na trip do Alp. První zastávkou bude Dornbirn

Naši soupeři
ČT 21. 10. 2021
Znojemští hokejisté vyrazili na jihozápad Rakouska, kde je v rozmezí necelých dvaačtyřiceti hodin čekají hned dva zápasy. Prvním soupeřem bude v pátek od 19:15 Dornbirn.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Tým z rakousko-švýcarských hranic začal svoji devátou sezónu v mezinárodní ICEHL překvapivě dobře. Po desíti zápasech je na čtvrtém místě v tabulce s tříbodovým náskokem na šesté Znojmo. V posledním kole podlehl Innsbrucku 4:5 v prodloužení.

V loňském ročníku skončili "buldoci" ve čtvrtfinále play-off, kam se probojovali z kvalifikační skupiny. Vyřazovací boje se Salzburgem rozjeli bravurně, když pro sebe získali první dva zápasy. Další výhru však již nepřidali a do semifinále šel Red Bull.

Jihomoravané budou chtít v Dornbirnu odčinit prohry z posledních dvou zápasů, které znamenaly propad na šestou příčku v tabulce. Zároveň touží vylepšit si statistiku na venkovních kluzištích. Z pěti utkání totiž vyhráli pouze v Grazu.

Zajímavosti

  • Na soupisce Dornbirnu nalezneme českého útočníka Vladimíra Růžičku, syna bývalého trenéra české hokejové reprezentace. Růžička se rozhodl pro angažmá v mezinárodní lize v létě a momentálně má na svém kontě šest kanadských bodů (2 + 4).
  • Hned čtyři z deseti zápasů Dornbirnu muselo rozhodovat prodloužení nebo samostatné nájezdy. Dvakrát se radovali Rakušané, dvakrát naopak soupeř.
  • V tabulce ligové produktivity bychom nalezli hráče Dornbirnu až na třiadvacáté příčce. Je jím Kevin Hancock s devíti body (5 + 4).
  • Znojmo a Dornbirn se střetly naposledy 29. února 2020. Orli tehdy doma vyhráli 5:3. O necelý měsíc dříve však v Rakousku prohráli 1:2.
  • Znojmo je druhým nejtrestanějším týmem v lize. V bránění oslabení mu s úspěšností 81,8 % náleží čtvrtá pozice.
  • Orli zůstávají spolu s Lublaní nejproduktivnějšími týmy v lize. V průměru vstřelí 3,9 branky na zápas.

Stream ze zápasu bude možné sledovat na stránkách ligy – ice.hockey.

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:Nikolić M., Virta
Čároví rozhodčí:Basso, Seewald

Sestavy z posledních zápasů

Dornbirn Bulldogs:Madlener (40. Herzog) – Cuma, Vandane, Ross, Gröndahl, Suhonen, Spencer, Matzka, Kutzer – Macierzynski, Häussle, Schwinger – Beck, Hancock, Padakin – Antonitsch, Růžička, Jevpalovs – Kandemir, Zitz, Pöschmann.
TESLA ORLI ZNOJMO:Kantor – Sedlák, Culkin, Southorn, Haman, Bartko, Tejnor, Stránský, Younan – Svoboda, Němec, Luciani – Fejes, Zubov, Brittain – Gorčík, Prokeš, Matuš – Kvasnica, Köver, Oščádal.
NEWSLETTER