Snopek: Nedáváme góly!

Aktuální zprávy
NE 19. 1. 2003
Z n o j m o - "Nedáváme góly!" Tímto zvoláním výstižně charakterizoval Jan Snopek příčiny další bodové ztráty Orlů. Po porážce v Karlových Varech přišla ztráta i v utkání s dalším západočeským týmem; proti Plzni Orli vybojovali pouze bod.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku "Promarnili jsme vedení 2:0 a nakonec jsme rádi za bod. Nevyužíváme šance, nestřílíme. Dostanem se mezi kruhy, místo střelby ještě přihráváme," vyjmenovával po zápase Jan Snopek příčiny neúspěchů. "Když nevyužijem vyložené šance, tak je úplně jedno, kolik dostaneme gólů po našich chybách. Tak se vyhrát nedá."

Po debaklu v Karlových varech nastoupili Orli ve zcela pozměněné sestavě. Lišila se i nějak zápasová taktika? "Včerejší zápas jsme už nerozebírali. K tomu není co říct, je třeba zapomenout a hrát dál. Na všechno jsme zapomněli, dneska to byl nový zápas," uvedl na toto téma Snopek. Změny v sestavě neměly podle něj výkonnostní příčiny. "Ke změnám v sestavě nás donutila další zranění a myslím si, že jsme dneska nehráli špatně."

V podobném smyslu se vyjadřoval i Miloslav Hořava. "Po zápasech ve Varech jsem říkal hráčům, že nechci vidět nikoho se svěšenou hlavou a aby byl smutný. Chtěli jsme, aby na to úplně zapomněli a soustředili se na zápas s Plzní. Vůbec se nevymlouváme na nějaké cestování. Nechci hledat žádné omluvy, je to pro všechny oddíly stejné. Určitá nervozita dnes na hráčích byla vidět. Každý chtěl určitě odvést co nejlepší výkon."

Zápas se opět zdravotně nepovedl dvojici znojemských útočníků. Jen co se David Ludvík dostal na led po měsíční absenci zaviněné poraněním vazů v kotníku, už jej potkala další nepříjemnost. Po zápase se opět belhal o berlích a podle předběžného vyšetření se jedná o zlomenou kůstku v kotníku. Není to však následek minulého zranění, jedná se o nový problém. Milan Procházka chyběl kvůli zranění palce, které si přivezl z Karlových Varů. Po sekyře jednoho z protivníků mu palec natekl až od zápěstí a léčení si vyžádá několik dní klidu.

Změny v sestavě, které si vynutila nová zranění Procházky a Ludvíka, umožnily Hořavovi vyzkoušet s některé taktické manévry. "Na první Strakův útok jsme úmyslně nasadili obranářskou řadu Barus - Haman - Erat," upřesnil. Dá se říct, že úmysl eliminovat nejúdernější hráče Keramiky se dařilo pouze 55 minut, neboť to byl právě Dvořák po přihrávkách Straky a Andrašovského, kdo pět minut před koncem vyrovnal na konečných 2:2.

Další změnou bylo nasazení všech tří slovenských hokejistů v dresu Znojma do jedné řady. Ani tady se však taktický záměr příliš nevydařil. "Slováci hráli spolu pod mým vedením poprvé. Myslel jsem, že to přinese ovoce. Nepřineslo, takže s tím budeme muset udělat něco jiného," sliboval Hořava

Na otázku o zdravotním stavu Jaroslava Kameše trenér Hořava připustil, že brankář již začíná trénovat, ale doba jeho návratu do utkání zatím není určena. "Zde je to záležitost hráčova pocitu, možná to bude trvat týden, možná čtrnáct dní," upřesnil hlavní trenér Orlů.

NEWSLETTER