Bude se nadělovat? V předvečer Mikuláše přijíždí Klagenfurt

Naši soupeři
SO 4. 12. 2021
Znojemští se přesně po týdnu znovu vrací před domácí fanoušky. Soupeřem jim bude mistrovský Klagenfurt, jenž se v posledních týdnech pyšní výtečnou formou. To Orli naopak bojují s nevyrovnanými výkony a proti rakouskému celku si budou muset sáhnout na dno svých sil. Najdeme v mikulášské nadílce body? Zápas startuje v neděli od 17:30.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Klagenfurt se na přelomu listopadu a prosince potkal s brilantní fazónou. Posledních pět zápasů neprohrál, navíc v nich inkasoval pouhých pět branek a díky tomu se vyšvihl na páté místo ligové tabulky. Týmu již také skončila jeho cesta Ligou mistrů, když v osmifinále vypadl se švédským Leksandem, nyní se tak může plně soustředit jen na svou hlavní soutěž.

Finský kouč Petri Matikainen našel oporu ve zkušeném dánském brankáři Sebastianu Dahmovi, jenž je nejvytíženějším maskovaným mužem ligy a zároveň patří k pětici statisticky nejúspěšnějších gólmanů. Útočným řadám kraluje slovinský reprezentant Rok Tičar (4 + 19), v závěsu za ním se drží rakouské duo Manuel Ganahl (5 + 12) a Thomas Koch (8 + 8), ten je také nejpilnějším střelcem Klagenfurtu.

Znojmo se po vysoké domácí výhře nad Bolzanem (10:2) vydalo v pátek do maďarského Fehérváru jen se čtyřmi beky. Tým dlouho odolával, ale početní nepoměr se přeci jen projevil a Orli prohráli 1:5. Jediný zásah si připsal v početní výhodě Radim Matuš. „Prvních deset minut bylo z naší strany dobrých, ale domácí měli k dispozici čtyři kompletní formace a bylo jasné, že to pro nás bude velmi těžké,“ přiznal po utkání trenér Glen Hanlon.

K nedělnímu duelu by už měli nastoupit všichni tři v pátek chybějící obránci, tedy Adam Sedlák, David Stránský i Alexander Younan. Do hry již také naskočí Ilja Zubov, naopak týmu bude ještě chybět další útočník Josh Brittain, jenž si odpykává poslední ze svých tří zápasů v trestu.

Nová opatření pro vstup na zápas

Kvůli vyhlášení nouzového stavu v Česku se mění pravidla vstupu na zimní stadion. Přečtěte si prosím pozorně tento článek, kde najdete veškeré potřebné informace.

Zajímavosti

  • Dva vzájemné zápasy v sezoně přinesly dva rozdílné výsledky. Orli doma zvítězili 6:0, naopak v Klagenfurtu se radovali domácí po výhře v poměru 2:0.
  • Znojmo a Klagenfurt patří k pětici nejtrestanějších týmů v soutěži.
  • Tony Luciani již neskóroval šest zápasů v řadě, přesto je stále v trojici nejproduktivnějších mužů soutěže.
  • Již zmiňovaný gólman KAC Sebastian Dahm si připsal v posledních čtyřech zápasech hned dvakrát čisté konto.

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:Tomáš Hronský, Daniel Soos
Čároví rozhodčí:Oto Durmis, Barna Kis-Király

Sestavy z posledních zápasů

TESLA ORLI ZNOJMO:Kantor – Haman, Culkin, Tejnor, Bartko – Matuš, Němec, Svoboda T. – Luciani, Köver, Ahl – Fejes, Prokeš, Gorčík – Kvasnica, Svoboda O., Oščádal.
EC KAC:Dahm – Strong, Schumnig, Maier, Vallant, Unterweger, Würschl, Sablattnig– Fraser, Koch, M. Geier – Ganahl, Obersteiner, S. Geier – Haudum, Tičar, Kraus – Witting, Hammerle, Hochegger.
NEWSLETTER