Orli darováním plazmy zpečetili novou spolupráci

Charita
PO 6. 12. 2021
Zástupci Orlů v minulém týdnu navštívili nové odběrové centrum krevní plazmy společnosti Plazma Plus ve Znojmě. Pětice hráčů a zástupci managementu klubu absolvovali svůj první odběr krevní plazmy v moderním prostředí nového odběrového centra.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Hned po příchodu čekalo na orlí výpravu příjemné přijetí. Ujaly se jí ochotné sestřičky, které všem v rychlosti vysvětlily celý proces odběru. Následovala registrace, kde každý z hráčů vyplnil stručný dotazník týkající se jeho zdravotního stavu, absolvoval rychlý pohovor s lékařkou a mohlo se přistoupit k odběru.

Ten je naprosto bezbolestný a proběhl bez problémů. Hráči si pochvalovali zejména profesionální přístup, péči, které se jim od personálu odběrového centra dostalo, a moderní prostředí.

„Jsem rád, že se do takových akcí jako tým zapojujeme, a můžeme tak pomoci dobré věci. Sestřičky se o nás hezky staraly. K dispozici nám bylo občerstvení před i v průběhu odběrů a člověku tak celý proces rychle uteče, navíc moderní prostředí centra je opravdu příjemné," pochvaloval si návštěvu útočník Orlů Radek Prokeš.

„Je potřeba ocenit vysoce profesionální přístup, se kterým personál ke všem dárcům přistupuje. Cítili jsme se tady opravdu dobře a určitě tu nejsme naposledy. Náš klub se vždy rád zapojí do podobných projektů," řekl k akci manažer klubu Petr Veselý.

„Mnoho lidí možná stále neví, že krevní plazma je nenahraditelnou součástí mnoha léků, a proto je velmi potřebná. Odběr je pro tělo nenáročný a bezbolestný, podobný odběru krve. Darovat krevní plazmu je možné 1x za 14 dní. Darovat můžete přijít do nově otevřeného centra ve Znojmě, kde si zakládáme na osobním přístupu ke každému dárci a profesionálním personálu. Každý dárce má navíc nárok na odměnu 700 Kč + dárek z věrnostního systému. Tělo krevní plazmu obnoví do 48 hodin, takže se není opravdu čeho bát," dodala Veronika Kobylková, provozní manažerka centra.

Celá návštěva se nesla v přátelském duchu a uvolněné atmosféře. Nakonec následovala i společná fotografie a předání dresu, který bude viset v prostorách recepce.

Dárcovské odběrové centrum Plazma Plus s.r.o. se nachází na náměstí Svobody 210/18 v 1. patře budovy Komerční banky. Milý a zkušený personál zajišťuje bezpečný a bezbolestný odběr krevní plazmy každý všední den.

Nutno zmínit, že krevní plazmu potřebují lidé ve všech věkových kategoriích, dětí nevyjímaje. Nejvíc potřebná je pro lidi v ohrožení života. Může se stat, že ji bude potřebovat kdokoliv z vás. Proto neváhejte. Na odběr se může každý individuálně objednat na webu pod tímto odkazem.

Fotogalerie

NEWSLETTER