Orli zaútočí na innsbrucké predátory

Naši soupeři
PO 6. 12. 2021
Znojemští hráči se znovu vydávají na cesty. Předchozí čtyři výpravy za ligovými body z hřišť soupeřů skončily neúspěchem, nyní se Orli pokusí obrat žraločí smečku. Dravý souboj startuje v úterý od 19:15.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Innsbruck má za sebou téměř čtyřtýdenní nucenou pauzu, po níž již nastoupil k dvěma ligovým zápasům. A oba prohrál. Nutno však dodat, že prohry přišly se soupeři z kategorie nejtěžších – tedy Klagenfurtem a Salzburgem. Z těchto duelů si Žraloci také odnášejí nelichotivé skóre deseti inkasovaných a jen tří vstřelených branek. Rakušanům tak patří sedmé místo ligové tabulky.

Produktivitu Innsbrucku nadále táhne americký centr Michael Huntebrinker (4 + 19), o pár bodů za ním se nachází kanadské duo Tim McGauley (6 + 13) a Joel Messner (7 + 10). Nejlepším střelcem týmu je s devíti přesnými zásahy další Kanaďan Zach Magwood, jenž je zároveň autorem vítězného gólu z dosud jediného vzájemného měření sil Žraloků a Orlů z této sezóny.

Ono již vzpomínané utkání bylo na programu 23. října, kdy se Znojemští vydali na dvoudenní alpský trip. Druhou zastávkou byl právě Innsbruck, jenž zvítězil při fotbalovém skóre 2:1. O jedinou branku Orlů se postaral v 57. minutě Adam Sedlák.

Jihomoravané se po páteční prohře ve Fehérváru představili v neděli před domácími fanoušky v napínavé bitvě s Klagenfurtem. Zápas dospěl až do samostatných nájezdů, které v páté sérii zkušeně rozhodl Tomáš Svoboda. Dvěma góly se také blýskl Radek Prokeš, kterému nechybělo mnoho ke zkompletování hattricku. Cenné body jej po závěrečném hvizdu velmi těšily, ale nezapomínal ani na další náročný program Orlů. „Výhra nad Klagenfurtem nás určitě nakopne směrem ke dvěma venkovním zápasům“, doufá nejlepší snajpr týmu.

Zajímavosti

  • Zápas Znojma a Innsbrucku, který se měl odehrát v pátek 26. listopadu, byl odložen. Datum dohrávky ještě nebylo upřesněno.
  • Orli nadále drží prim v úspěšnosti využití přesilových her, to jejich soupeř je v této statistice až na desátém místě.
  • Třízápasový trest již vypršel pro útočníka Joshe Brittaina, který by tak již měl naskočit zpět do hry.
  • Útočník Michal Kvasnica je mezi čtyřmi nominovanými hráči v anketě o nejlepšího mladého hokejistu měsíce listopadu. Hlasovat pro něj můžete na stránkách ligy.

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:Kristijan Nikolić, Matthias Ruetz
Čároví rozhodčí:David Nothegger, Elias Seewald

Sestavy z posledních zápasů

ORLI ZNOJMO:Kantor – Sedlák, Culkin, Younan, Haman, Tejnor, Bartko, Stránský – T. Svoboda, Němec, Luciani – Ahl, Zubov, Fejes – Gorčík, Prokeš, Matuš – Oščádal, Köver, Kvasnica.
HC TIWAG Innsbruck – Die Haie:Swette – Jakubitzka, Messner, Lattner, Betker, Lupinski, Bořuta – Dostie, Huntebrinker, Feldner – Bär, McGauley, Leavens – Paulweber, Magwood, Ulmer – Muigg, Mader.
NEWSLETTER