22 - Budějovická smršť

Statistická smršť
PÁ 24. 1. 2003
Z n o j m o - V šesti po sobě jdoucích zápasech nedokázaly České Budějovice nad Orly zvítězit. Povede se Znojmu i sedmé vítězství v řadě? Nezůstávejte v sobotu odpoledne doma u televize a přijďte povzbudit Orly v důležitém boji o ztracené sebevědomí!
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Předzápasová smršť Znojmo - Č.Budějovice

  • Vzájemná bilance soupeřů

1999-00

2000-01

2001-02

26/9 CEB-ZNO 2-2

7/11 ZNO-CEB 2-2

7/1 CEB-ZNO 4-4

22/2 ZNO-CEB 1-2

19/9 ZNO-CEB 3-5

27/10 CEB-ZNO 0-3

5/12 ZNO-CEB 2-3

2/2 CEB-ZNO 2-3

5/10 CEB-ZNO 4-1

20/11ZNO-CEB 4-0

6/1 CEB-ZNO 2-5

2/3 ZNO-CEB 2-1

2002-03

22.9.2002 ZNO-CEB 4:0: Vorel 2, Havíř, Mikulík

27.12. 2002 CEB-ZNO 2:3p: Turek, Ondřej – Uram, Vorel, Plch

8.12.2002 CEB-ZNO 1:3: Jasečko – Plch 2, Haman

 

  • Vzájemná bilance

Celkem 15-8-3-4 44:31. Již šest vzájemných extraligových zápasů v řadě dokázali vyhrát Orli, Budějovice naposledy uspěly 5.října 2001. Mezitím však Znojmo jednou porazily v letním Tipsport cupu.

  • Aktuální tendence

České Budějovice měly na přelomu prosince a ledna šňůru 6 vítězství, ale poslední dva zápasy, doma s Pardubicemi a na Spartě, prohrály v poměru 1:3, resp. 1:6.

Orlům se minulý víkend nevyvedl. Po debaklu v Karlových Varech jen remizovali doma s Plzní 2:2 a první čtyřka se jim v tabulce vzdaluje.

  • Lídři kanadského bodování:

Znojmo

1. Uram 36 (15+21)

2. Pucher 33 (8+25)

3. Vorel 24 (12+12)

4. Toman 18 (6+12)

5. Plášek 16 (8+8)

Č.Budějovice

1.Rob 37 (16+21)

2.Turek 28 (12+16)

3.Štrba 24 (9+15)

4.Suchánek 22 (5+17)

5.Bartoš 18 (9+9)

  • Pravděpodobné sestavy

Znojmo: Altrichter - Soudek, Havíř, Benák, Křetinský, Snopek, Toman - Haman, Pucher, Uram - Plch, Vorel, Mareš (Procházka) - Erat, Barus, Plášek.

Č.Budějovice: Hudáček - Gýna, Babka, R. Suchánek, Slavík, Jasečko, Barinka, - Ondřej, Michálek, Bartoš - Štrba, Štraub, Rob - Šimánek, Škoda, S. Procházka

  • Absence

Budějovicím bude určitě chybět obránce Kotaška, který měl poraněnou páteř, a další bek Jindra. Toho nepustí na led zranění v obličeji. Nejistý je start útočníků Turka, Míky a Vondrky.

V dresu Znojma bude opět chybět zraněný David Ludvík, stále nejistý je start brankáře Kameše a útočníků Erata a Procházky.

  • Představení soupeře

České Budějovice by po nepovedené loňské sezóně a po smolném začátku letošního ročníku soutěže rády nechyběly v play-off. V boji o osmičku jsou stále jen jedním z několika kandidátů, byť s velmi dobrou výchozí pozicí. Osmou příčku ale stále drží Litvínov, Plzeň a Vsetín číhají na případné zaváhání takříkajíc na dostřel

Budějovice letos představily kompletně renovovanou Budvar Arénu, do které se však mohly nastěhovat až po důkladném vysušení. Stánek budějovických hokejistů totiž zasáhla letní povodeň a Budějovice tak musely začínat extraligu na kluzištích soupeře. Možná i to se popodepsalo na bídném vstupu do ročníku. Po několika změnách v kádru a po příchodu trenéra Pouzara, který na střídačce doplnil dvojici Liška – Červený, se tým zvedl a začal tabulkou pomalu stoupat nahoru.

V posledních zápasech sice výsledky přibrzdila absence zkušeného brankáře Hudáčka a dalších důležitých hráčů, ale s takovýmito výpadky se musí vyrovnávat v průběhu sezóny každý tým. Do závěrečných deseti kol má tým jasný cíl: hrát tak, aby to nebylo posledních deset zápasů v sezóně.

Mizerný víkend

Sedm branek ve vlastní síti, tolik ještě znojemská branka v extralize nepamatuje. Doposud Orli prohráli nanejvýš šestibrankovým rozdílem. ”Takové zápasy se stávají, nezbývá než zapomenout a jít dál,” to byla reakce znojemského týmu na potupnou porážku v Karlových Varech. Proti Plzni se ji odčinit tak úplně nepodařilo, domácí repete mají Orli právě proti Budějovicím.

Proti Budějovicím Znojmo řádí

Pokud by Orli dnes pokračovali v nastolené tradici posledních šesti zápasů, jistě by se nikdo z domácích příznivců nezlobil. Šest vzájemných zápasů v řade Znojmo vyhrálo a dokonce dovolilo Budějovicím vstřelit pouze šest branek.

V reprepřestávce přijedou Rusové

Nebude se však jednat o reprízu invaze z roku 1968, ale bude to návštěva veskrze přátelská. V pátek 7. února, v době, kdy má extraliga téměř dvoutýdenní přestávku, se ve Znojmě od 17:30 představí dvojnásobný vítěz ruské Superligy a dvojnásobný šampión Evropské hokejové ligy Metallurg Magintogorsk. Znojemským hráčům poslouží přátelské utkání s kvalitním ruským týmem k udržení zápasového rytmu před rozhodujícími boji v základní části extraligy.

Opět zranění

Jen co se David Ludvík dostal na led po měsíční absenci zaviněné poraněním vazů v kotníku, už jej potkala další nepříjemnost. Po zápase s Plzní se opět belhal o berlích a podle předběžného vyšetření se jedná o zlomenou kůstku v kotníku. Není to však následek minulého zranění, jedná se o nový problém. Milan Procházka chyběl kvůli zranění palce, které si přivezl z Karlových Varů. Po sekyře jednoho z protivníků mu palec natekl až od zápěstí a léčení si vyžádá několik dní klidu.

Budějovické trejdy posunují tým nahoru

K nejvíce aktivním týmům na hráčském trhu letos patřily bezesporu České Budějovice. A nejednalo se o žádné ”bezejmené” hokejisty, kteří se stali obětmi přestupových rejdů budějovického managementu. Dříve vůdčí postavy týmu Sailer a Nedoma se po porušení vnitřní disciplíny stěhovali do Prahy (Sailer do Slavie, Nedoma do Sparty), obránce s reprezentačními zkušenostmi Gřegořek putoval výměnou za Stanislava Procházku do Liberce. Za Sailera přišli ze Slavie důrazní Petr Míka a Josef Štraub, který se ale netají touhou vrátit zpět na Moravu, kde po něm zase velmi touží vsetínský manažer Štefl. Ze Sparty se naopak přistěhoval obránce Slavík. Tým opustil i útočník František Mrázek, který odešel do konce sezóny na hostování do IFK Helsinki. Naopak z ciziny se vrátil obránce Stanislav Jasečko. Posledním úlovkem manažera Pařízka je litvínovský bek Vladimr Gýna, se kterým nebyli na severu Čech příliš spokojeni, zatímco v Budějovicích se postavil do první obrany.

Zbyněk Neckář: první zápas = první gól

Budějovice stejně jako Znojmo loví i v nižších soutěžích. Do obrany přišel na několik zápasů vypomoci písecký obránce Zbyněk Neckář, a hned ve při svém prvním pobytu na ledě skóroval. Jmenovec mistra světa z Vídně 1996 nastoupil od začátku třetí třetiny zápasu s Pardubicemi a při prvním pobytu na ledě překonal střelou reprezentačního brankáře Adama Svobodu. Bohužel to byl jediný přesný zásah jeho týmu v zápase a Budějovice prohrály 1:3.

Jihočeši na Univerziádě

Hned několik hráčů Českých Budějovic reprezentuje svou vlast na zimní Univerziádě v Itálii. V Tarvisiu hrají obránci Michal Klimeš a Vojtěch Svačina a útočníci Jiří Brož, Jiří Lála a Roman Novotný. Výběr navíc vedou budějovičtí trenéři Petr Podlaha s Vladimírem Caldrem. Český tým v turnaji prohrál v rozhodujícím zápase skupiny s výběrem javorových listů 3:4, ve skupině obsadil až čtvrté místo a ve čtvrtek se utkal o 7. místo s Jižní Koreou.

Hvězdy soupeře

Vladimír Hudáček

Jasná jednička Budějovických. V sezóně chyběl zatím jen třikrát, a když jej v posledním zápase na Spartě nahradil Josef Kučera, nedopadlo to s Budějovicemi dobře, Kučera zavinil špatnou rozehrávkou hned první gól Sparty. To Hudáček podává velmi solidní výkony a po příchodu ze Zlina se na jihu Čech dokonale zabydlel.

Největší zbraň: Brankář v ideálním věku, který ovšem v domácích své reprezentační slávy přidával ke standardnímu výkonu vždycky něco navíc.

Rudolf Suchánek

Nejzkušenější hráč týmu je zároveň nejproduktivnějším obráncem. Za 39 zápasů nasbíral 23 bodů, což jej řadí do první desítky obránců extraligy. Vedle něj rostou budějovické naděje Kotaška, Jindra či Barinka, který by měl být letos draftován do NHL. Suchánek jim dodává na ledě potřebný klid.

Největší zbraň: Jeden z nejzkušenějších hokejistů na našich kluzištích, ale stále platný jak ve hře dozadu, tak v podpoře útoku.

Luboš Rob

Nejproduktivnější hráč týmu a zároveň jeho kapitán se zaskvěl před několika týdny sedmibodovým zápasem. Pronikl tak do špičky kanadského bodování extraligy a umlčel své kritiky z počátku sezóny. Po návratu z Finska zažívá druhé hokejové jaro.

Největší zbraň: Důrazný a útočně založený hokejista, z křídla dokáže jak nebezpečně zakončovat, tak připravovat šance spoluhráčům.

Filip Turek

Technický střední útočník si také zažil nevydařené angažmá ve Skandinávii, ale po návratu domů se mu začalo opět dařit. Letos podává vyrovnané výkony a táhne první řadu Budějovic.

Největší zbraň: Velmi dobrý na vhazování, z postu centra má na kontě více přihrávek než gólů.

NEWSLETTER