Dokázali jsme dobře zareagovat, těší kapitána Radima Matuše

Rozhovory
PÁ 14. 1. 2022
Kapitán orlí letky Radim Matuš zažil proti Linzi první dvougólový večer v probíhající sezoně a pomohl zavelet k obratu. V první třetině totiž Znojmo dohánělo ztrátu dvou branek, aby nakonec sebralo všechny body za další domácí vítězství. V rozhovoru šla řeč také o aktuální složité době i nové posile do defenzivy.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Podruhé v sezoně se vám podařilo zdolat Linz, jak probíhalo utkání z vašeho pohledu?
Byl to zvláštní zápas. My jsme teď dlouho nehráli, soupeř dokonce čekal ještě déle. Kombinace hlavně na začátku vázla. Na to se ale nikdo ptát nebude. Důležité je, že jsme vyhráli. Tyto body nám v tabulce obrovsky pomůžou.

Soupeř vstoupil do utkání velmi dobře a dokonce šel do dvoubrankového vedení. Vám se ale ještě v první třetině podařilo srovnat. Co jste si říkali během úvodní přestávky v kabině?
Začátek byl katastrofální, takhle hrát prostě nemůžeme. Naštěstí se nám podařilo ještě během první třetiny vyrovnat, což nám paradoxně dodalo sebevědomí. Nemuseli jsme ve druhé třetině nic dotahovat. Ten začátek jsme nechytli, nešli nám vůbec nohy a celkově se nám start nepovedl. Na druhou stranu jsem rád, že jsme na to dokázali zareagovat. Toho si cením.

Vy jste vstřelil poprvé v sezoně dvě branky v jednom utkání. Posunul jste se do elitní formace a dostal k sobě švédská křídla Imma s Ahlem…
Nemyslím si, že by to bylo o mně. Dávali jsme spoustu branek, i když jsem hrál v lajně s Radkem Prokešem a Sebastianem Gorčíkem. Máme skvělý tým. Ať už hrajete s kýmkoliv, je to radost. Jsem rád, že to tam naší pětce dneska napadalo a pomohli jsme týmu k zisku tří bodů.

V kádru teď proběhly dvě poměrně zásadní změny. Kariéru ukončil Vojtěch Němec a naopak se podařilo přivést obránce Josefa Hrabala. Co říkáte na tyto skutečnosti?
To poslední hokejové období jsme s Vojtou samozřejmě prožívali. Těch zranění měl za celou kariéru opravdu hodně. Trochu mě mrzí, že sezónu tady s náma nedohrál, ale takový je holt hokejový život. Stále nás sleduje, takže si nemyslím, že by se všechny vazby zpřetrhaly. Já mu za všechno děkuji.

S Pepou Hrabalem jsme hrávali v Třinci, je to super chlap do kabiny. Já se na něj moc těším, je to pro nás velký přínos a rozhodně má mančaftu co dát. Jeho zkušenosti jsou fantastické, hrál v Extralize, Rusku, Finsku a tak dále. Naši mladí beci se od něj mohou učit, jak po hokejové, tak i lidské stránce.

Tahle doba je pro vás velmi náročná z toho důvodu, že ještě v den zápasu často nevíte, zda se bude hrát. Dá se na tohle nějak připravit?
My musíme být pořád nachystaní. Nejde čekat do oběda a pak si říct ok hrajeme a v ten moment se teprve začít připravovat. Naposledy jsme dokonce byli už na cestě do Villachu, ale museli se zase otočit a jet domů. Taková je bohužel doba. Těžko se na to reaguje. Kdybych to mohl změnit, tak to udělám. Jakmile ale přijde zápas, musíme odvést sto procent.

NEWSLETTER