Jan Hruška: Těším se na novou výzvu

Rozhovory
PÁ 16. 9. 2022
Vize mladého týmu pomohla při výběru nového angažmá Jana Hrušky. Chce jim předat své zkušenosti a pomoct při růstu v jejich kariéře.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Přemýšlel jste dlouho nad nabídkou ze Znojma, nebo to bylo jasné rozhodnutí?

Jasné to úplně nebylo. Měl jsem i další nabídky, ale tohle mi přišlo jako nejlepší varianta. Jednání s Pavlem Oherou byla vždycky na rovinu a určitě to bylo i to, co mě nakonec přesvědčilo jít sem. Jsem rád, že jsem se tak rozhodl. Těším se na novou výzvu. Mám malého syna. Párkrát se byl podívat na hokej a bavilo ho to. Doufám, že ho to bude dál taky bavit, nás to bude bavit, lidi si to budou užívat a splníme cíl, který jsme si dali.

Asistent kapitána a centr první lajny… Jak jste si s klukama sedli?

Tomáše Svobodu už znám dlouho. Taky on byl jeden z hlavních důvodů, proč jsem nad nabídkou začal uvažovat. Když v kádru zůstal takový hráč, tak jsem věděl, že ten tým bude mít kvalitu. Jakub Köver je mladý, šikovný kluk, který si myslím toho má před sebou ještě hodně. Je pracovitý, chce se učit a zlepšovat. Já budu velmi rád, když mu s tím s Tomášem pomůžeme.

Jste jeden ze zkušenějších článků týmu, jak se zatím jeví mladý tým?

Mladí kluci byli další důvod, čím mě tahle nabídka lákala. Chci vidět, jak se budou zlepšovat a jednou to někam dotáhnou. Baví mě tady ten mladý tým a šance klukům něco předat. Jsou tady všichni šikovní, takže není potřeba vysvětlovat nějaké velké věci. Něco si řekneme a pak je to jenom o tom, kdo to bude chtít poslouchat, nebo bude mít svůj systém. Obě varianty jsou za mě správně. Každý ví, co je pro něho nejlepší, a někdy to z mého pohledu taky nemusí být úplně správně, nikdo nejsme neomylný.

Nedávno proběhlo představení týmu prostřednictvím akce na Freeportu… jak se vám akce líbila?

Bylo to hrozně fajn. Moc pěkně to bylo zorganizované. Dorazilo i dost lidí a vytvořili dobrou atmosféru. Celkově je super, že i když byly zatím jen přípravné zápasy, tak fanoušci chodili v hojném počtu a jsou slyšet. Zatím je ale všechno na obláčku, vyhrává se a všechno funguje. Tak snad nám to zůstane i do ligy.

Začátek sezóny v nové lize se blíží, jak budou vypadat poslední přípravy?

Budeme trénovat, co nám trenér naordinuje. Je potřeba to ladit už více do té soutěže. Ze začátku je to spíše o objemu, teď je potřeba dostat do sebe hlavně rychlost. Všichni se na to už těšíme, protože přípravné období je vždycky takové zdlouhavé.

Jaké jsou cíle do sezóny?

Určitě hlavní cíl je vyhrát a postoupit. Nebude to ale jednoduché. Bude na nás velký tlak, i my sami si ho musíme udělat. Může se zdát, že třeba zázemím a podmínkami okolo jsme na tom lépe než ostatní v lize, ale vyhrát bude chtít každý. Dáme do toho samozřejmě maximum, ale je to sport a stát se může cokoliv. Očekávání, že budeme vést třeba 4:0, je ta lepší varianta. Zápas se bude ubírat správným směrem a soupeři mohou být frustrovaní, jak chtějí. My musíme hrát chytře a udržet hlavně chladnou hlavu.

NEWSLETTER