Kirill Nižnikov: Spoluhráči jsou taková moje druhá rodina

Rozhovory
ST 21. 9. 2022
Mladý útočník Kirill Nižnikov je jednou z nových akvizic, které na jih Moravy zamířily před nadcházející druholigovou sezónou. Ve Znojmě je po dobu celé přípravy, tým ho přijal dobře, moc se mu tu líbí a netrpělivě vyhlíží novou sezónu.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Jak byste zhodnotil poslední domácí přípravný zápas?

Poslední domácí zápas, jak to říct... Byla to nečistá hra od soupeře. Bylo tam hodně provokace z jejich strany. Nechtěli jsme takto hrát, ale soupeř nás prostě vyprovokoval a my šli do boje. Museli jsme hrát také tvrdě, jinak to prostě nešlo.

Očekával jste takto vyhrocený zápas?

Abych byl upřímný, tak ano, každý chce získat úspěch. My jsme opravdu dobrý tým a každý dělá to nejlepší, abychom zvítězili nejen v zápase samotném. Podle mě to tak opravdu bylo a všichni odvedli skvělou týmovou práci.

Jak byste zhodnotil celou přípravu?

Každý zápas měl něco do sebe, bylo vidět, že jsme se lépe poznávali v týmu. Hráli jsme více týmově a já myslím, že na každém zápase šel ten posun vidět, jak jsme se více sehrávali a že do budoucna to bude lepší a lepší.

Jak si rozumíte se svými spoluhráči?

Úplně skvěle. Myslím, že jsme si všichni skvěle sedli, spoluhráči jsou skvělí, ostatní členové týmu také, fanoušci zde jsou prostě fantastičtí. Zamiloval jsem si to zde. Moje spoluhráče beru jako takovou druhou rodinu, je to prostě úžasné.

Jak se vám líbí ve Znojmě?

Doslova to tady miluju. Upřímně, je to tady pravděpodobně to nejlepší místo, kde jsem mohl být. Pro mě je to úžasné. Také je tu spoustu zajímavých příležitostí, prostě jsem si to tu zamiloval a jsem tu rád.

Jak se těšíte na novou sezónu?

Na novou sezónu se těším. Myslím, že je důležité úspěšně ji zahájit, hrát dobře hokej, jak ho známe a umíme. Prostě vyhrávat. Mohu slíbit, že se budu snažit udělat, co nejvíc pro tým, abychom co nejvíce vítězili.

NEWSLETTER