Ve Znojmě se čeká na přestávku

Aktuální zprávy
SO 1. 2. 2003
Z n o j m o - V atmosféře všeobecného zklamání, ale také očekávání nadějí ve dnech příštích se nesla tisková konference po zápase se Vsetínem. Právě na dvoutýdenní přestávku se teď ve Znojmě spoléhá jako na lék, který by měl pozvednout uvadající tým. „Nedaří se nám hlavně střelecky a hráče to hlavně v utkáních sráží hodně dolů,“ konkretizoval problémy jeden ze znojemských trenérů <b>Milan Skrbek</b>.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Situace by byla ještě horší, kdyby se Orli do střeleckých příležitostí nedostávali. Jenže paradoxně to, že jich mají hned několik za zápas a nepromění je, způsobuje, že se ve střelecké produktivitě propadají níž a níž. „Dokážeme si vytvořit spoustu šancí, které neproměňujeme a ono to hráče v utkání sráží hrozně dolů. Je toho víc, co na hráče působí. Je těžké s tím něco dělat. Můžete jim říkat co chcete, ale ono to moc nefunguje,“ komentoval to Milan Skrbek.

Na dvou brankách se podílel nový hráč Marek Melenovský. Mnozí fanoušci očekávají, že by se měl stát tím mužem zvenku, který díky tomu, že je nezatížen problémy mužstva, by jej mohl vytáhnout z krize. Milan Skrbek to částečně připustil : „Zařazení Melenovského týmu prospělo, hrál velmi dobře. Zčásti by mohl týmu pomoct z krize, ale my spoléháme hlavně na to, že nám teď pomůže čtrnáctidenní přestávka.“

Po první třetině se ve znojemské brance vyměnili brankáři. Kameš vystřídal Altrichtera, ale také pustil hned v deseti minutách hned dva góly. Je už úplně v pořádku? „Ještě není úplně v pořádku, kdyby byl, chytal by hned od začátku. Střídat Altrichtera bylo naše rozhodnutí,“ upřesnil Skrbek.

Na marodce po Kamešově uzdravení zůstávají tak pouze Mareš a Ludvík. Zatímco u hráče Jihlavy je šance, že by se během týdne zapojil zpět do tréninku, David Ludvík bude Znojmu chybět bohužel déle. „Ludvík vypadá ještě tak na tři týdny absence, takže ten si už asi těžko zahraje,“ řekl Skrbek.

Po zápase zklamaný Martin Altrichter připustil, že Vsetín byl hlavně v poslední třetině lepším týmem. “Bylo to hodně otevřené na obě strany. Šancí hafo, málo využitých. Myslím si, jestli nám trošku nedošla šťáva. Vsetín má výborný útok, v obraně jim to, tak jako nám, vázlo. Byli dnes trochu lepší, no,“ zhodnotil zápas.

Na dotaz, proč byl střídán, odpovídá s mírným smutkem v hlase: „Já jsem si o střídání neřekl. Myslím si, že jsem si své odchytal. Byly tam nějaké nájezdy, několik doražených střel. Nevím, co jsem udělal špatně, že mě vystřídali.“

Kromě dvojice Pucher – Uram, kterou čekalo Utkání hvězd, má zbytek týmu až do úterního večera volno. „V úterý večer máme trénink. Pak budeme mít dvě, tři fáze a v pátek už jen jednu. V neděli začínáme klasický cyklus,“ upřesnil nejbližší program Martin Altrichter. A na čem bude potřeba pracovat nejvíc? „Hlavně si psychicky odfrknout a s rozvahou potrénovat, protože jsme dneska poslední třetinu trochu tahali nohy,“ dodal.

NEWSLETTER