Útočníci Havlát a Sklenář zůstávají věrni Znojmu

Aktuální zprávy
ČT 1. 6. 2023
Oznamování jmen pro další ročník nadále pokračuje. Kádr však není ještě zdaleka kompletní. Smlouvu na další sezónu podepsali také útočníci Dominik Sklenář a Robert Havlát.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Oba hráči byli také členy loňského kádru, který vybojoval vysněnou první ligu. Sklenář odehrál ve Znojmě téměř celou sezónu, naopak Havláta postihlo po sedmnácti odehraných utkáních zranění a sezóna pro něj skončila. Oba dva dostanou šanci se ukázat i v druhé nejvyšší české soutěži.

Odchovanec Letňan Dominik Sklenář, je také jedním z hráčů, kteří prožili velice plodný loňský ročník, co se osobních statistik týče. Základní část zakončil s počtem pětačtyřiceti kanadských bodů, které nasbíral v 35 zápasech. V play-off si zahrál v jednom útoku s těmi nejzkušenějšími - Tomášem Svobodou a Janem Hruškou, a ukázalo se, že šlo o výborný tah. Ve vyřazovací fázi vstřelil osm branek a k tomu přidal ještě devět asistencí. Patřil tak mezi nejproduktivnější hráče Znojma.

„Dominik je velký a silný hráč. Já si ale myslím, že z něj musíme dostat mnohem více. Vidím v něm ještě stále velký potenciál růst a on to o sobě také dobře ví. Já tedy doufám, že nám to v první lize ukáže,“ vysvětluje Jiří Beroun.

Dvaadvacetiletý útočník má s CHANCE ligou zkušenosti, vždyť už v této soutěži nastoupil k více než 130 utkáním. Naposledy oblékl dres Slavie Praha v loňské sezoně, kde odehrál šest zápasů. Mimo Slavii působil také v týmech jako jsou Litoměřice, Kolín, Ústí nad Labem, Havířov a také Třebíč, odkud se připojil ke znojemské letce.

Mimo prvoligové zkušenosti má i tento znojemský “Mario Lemieux“, za sebou několik desítek utkání za různé věkové kategorie reprezentace a také tři extraligové starty za Hradec Králové. „Věříme, že se týmu odevzdá stejně tak jako loni a bude to pro nás dobrá volba,“ dodává hlavní trenér Znojma.

Logo

Pro pětadvacetiletého centra Roberta Havláta, naopak sezóna nebyla až tak šťastná... Odehrál jen sedmnáct utkání, poté přišlo těžké zranění a do sezóny už nebyl schopen nastoupit. Přesto stihnul vstřelit osm branek a na svůj účet ještě dodal čtrnáct asistencí. I tak dostane prostor se ukázat v první lize. „Vše se bude odvíjet od jeho zdravotního stavu. Je už delší dobu po operaci a skvěle na sobě pracuje, takže by měl být na sezónu dobře nachystaný,“ uvádí Beroun.

Havlát je odchovancem brněnské Komety. Právě zde se mu podařilo v rámci mládežnických kategorií U16, U18 a U20 vyhrát třikrát extraligu. Podobně jako Dominik Sklenář má také za sebou několik utkání i za mládežnické kategorie reprezentace. V samotné CHANCE lize, odehrál již přes osmdesát zápasů a to převážně za Třebíč. Nyní přidá další a to v dresu Znojma. „V zápasech, co tu stihl odehrát, se nám líbil jeho pohled na hokej, který byl bez rozdílu, i přes to, jestli hrál ve druhé nebo čtvrté lajně. Je to chytrý centr, výborný je i v předbrankovém prostoru,“ vysvětluje současný trenér Orlů Znojmo.

Logo

Mimo jiné, jméno Havlát je samo o sobě hokejový pojem a znojemským fanouškům rozhodně ne neznámý. V roce 2004 si díky výluce v NHL, za Orly zahrál také Martin Havlát, někdejší výborný hráč nejlepší ligy světa a současný generální manažer české reprezentace, což je strýc právě Roberta Havláta, který ve Znojmě načne svoji druhou sezónu.

Statistiky Dominika Sklenáře

Statistiky Roberta Havláta

NEWSLETTER