Talentovaní mladíci Mareš a Adámek ve Znojmě odehrají další sezónu

Aktuální zprávy
PÁ 9. 6. 2023
Řady obrany i útoku se rozrůstají o známá jména. Jsou to další hráči z vítězné sezóny, kteří přečkali nejasnou situaci o pokračování hokeje ve Znojmě. Nyní je čekají výzvy vybojované CHANCE ligy.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Dvaadvacetiletý obránce z Ústí nad Labem Erik Mareš si s orlem na hrudi zahraje i CHANCE ligu. V minulé sezóně patřil mezi nejproduktivnější obránce. V základní části si připsal třiadvacet asistencí. K tomu přidal nejvíce gólů mezi obránci, konkrétně osm. V play-off zařídil dalších šest asistencí a čtyři góly. Tím sezónu zakončil s celkovými jednačtyřiceti body. Jako jeden z nejtrestanějších hráčů týmu přesvědčuje o tom, že když je potřeba, dokáže na ledě přitvrdit.

Logo

„První liga bude zase o něco náročnější. Ale Erik má výborný přístup a tréninkové nasazení. Ve hře umí i přitvrdit, takže ho budeme využívat i na takovou práci. A v neposlední řadě je to i hráč na oslabení. Před dvěma lety, když Ústí sestupovalo, tak to byl jeden z obránců, který měl plusové body. S jeho poctivostí, jako i u ostatních kluků, čekáme zlepšení,“ poznamenal hlavní trenér Jiří Beroun.

Teprve dvacetiletý útočník z Valašského Meziříčí Lukáš Adámek ve Znojmě odehrál i vzájemné zápasy proti svému mateřskému klubu. Svůj talent ukázal hlavně v zápasech, ve kterých chyběly hlavní opory týmu. V základní části se stal nejlepším nahrávačem celého týmu s osmatřiceti asistencemi. K tomu sám zařídil osmnáct gólů. V play-off přidal dalších jedenáct asistencí a čtyři góly. V celkovém sezónním součtu získal jednasedmdesát bodů.

Logo

„Když byl Tomáš Svoboda s Honzou Hruškou na hostování a do toho jsme měli hodně zraněných, tak jsme se na něj mohli spolehnout. Se závěrem sezóny jeho výkony rostly. U něj máme velké očekávání. Do budoucna to je určitě hráč, který má potenciál se posunout do extraligy. Stejně jako i ostatní kluci má skvělé tréninkové nasazení a velkou chuť se zlepšovat,“ dodal trenér Jiří Beroun.

Statistiky Erika Mareše

Statistiky Lukáše Adámka

NEWSLETTER