Přípravy na play-off vrcholí

Aktuální zprávy
ÚT 4. 3. 2003
Z n o j m o - Přestože se Orli do vyřazovacích bojů kvalifikovali už potřetí, pořád znamená vyvrcholení sezóny pro všechny kolem hokeje ve Znojmě velkou porci nervozity a příjemného chvění v zádech. I když se rozhodující boje svedou na ledě, pečlivá příprava mimo něj je základem úspěchu. Jak probíhají přípravy v táborech obou soupeřů?
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Základem je dobře sestavený program. V pondělí měli Orli ráno trénink, po něm se začal malovat led pro zápasy play-off. Úterý bude již dnem odjezdu do Pardubic. Po obědě v Espresu se hráči naskládají do orlobusu a vyrazí na sever, kam by měli dorazit kolem páté hodiny. Večer je poté čeká trénink na ledě pardubické Arény. Ve středu dopoledne je čeká předzápasové rozbruslení a v 17:00 už nastoupí za asistence televizních kamer do potemnělé Arény a boj může začít.

Trenér Hořava nezvyklý odjezd o den dříve vysvětlil srozumitelně: "Kluky odvážíme pryč proto, aby měli v hlavě jen o hokej a nestarali se o věci kolem. Chceme jim vytvořit dobrou předzápasovou pohodu."

Že v play-off záleží i na maličkostech, ukázaly i přípravy realizačního týmu. Kustod Roman Lisko a vedoucí týmu Lubomír Urbánek se nemohli dohodnout, kolik balíků pitné vody pro hráče by se mělo na východ Čech vzít. Zatímco Urbánek navrhoval 20, Lisko důrazně upozorňoval, že i 40 je málo. Nakonec zvítězil kompromis a do autobusu se nachystalo asi třicet balíků, což je 270 litrů stolní vody bez bublinek.

Už v pondělí se začali připravovat také Pardubičtí. Po dvou výpadcích v prvním kole play-off se jejich naděje upírá právě na souboj s Orly. Aby se hráči před a mezi zápasy nerozptylovali, hodlá se klub dočasně uchýlit na soustředění do Hrobic nedaleko Pardubic. "Jedná se o soustředění, na které pojede celý kádr včetně hráčů, kteří se nevejdou do základní sestavy," vysvětlil trenér Říha a vzápětí vše ještě upřesnil: "Den prvního utkání bude zpočátku stejný. Ráno rozbruslení, oběd, doma odpočinek a poté zápas. Po zápase však ihned odjezd na soustředění před druhým utkáním."

NEWSLETTER