<i>Ice breakers #1</i>

Aktuální zprávy
ST 5. 3. 2003
P a r d u b i c e - Co rozhodlo o porážce? Které okamžiky byly těmi rozhodujícími? Komu zápas příliš nevyšel? Co je dobré zachovat pro další boje a čeho se naopak vyvarovat? Rubrika Ice breakers vyzdvihuje rozhodující momenty zápasů znojemského týmu!
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku Co rozhodlo: Dvě chyby na začátku třetí třetiny, kde Orli doslova darovali Pardubicím rozhodující šance.

Z prvního střetu s Lubinou ještě Martin Altrichter vyšel vítězně, ale podruhé už si veterán Lubina věděl rady. Tato nepozornost se navíc udála poté, co Orli zlikvidovali přesilovku domácích 5:3 a dokonce hráli přesilovku!


Co nepomohlo: Nedokonalá střelba, mizerná vhazování

Třikrát mohli Orli skórovat v jasné šanci, kdyby se jim povedlo zvednout puk. Miroslava Barus navíc trefil po Svobodově zaváhání tyč a i následná šance ke gólu nevedla. Ale obrovské množství sil Orly stála prohraná vhazování. Nedařilo se právě jinak dobře hrajícímu Barusovi, jeho poměr vhazování 2:17 je alarmující. U dalších útoků se muži na buly střídali a proto byla jejich úspěšnost malinko vyšší, celkově však Orli nevyhráli ani třetinu vhazování.


Kdo zářil: Podceňovaný Altrichter, kapitán Pucher, nezištná obrana

Martin Altrichter dal jasnou odpověď všem expertům, kteří jej pasovali na nejhoršího brankáře v play-off. Zachránil nejméně čtyři jasné šance Pardubic a na obou gólech nenese žádnou vinu. V zápase byl lepší než jeho vychvalovaný protějšek Svoboda.
Peter Pucher se bil jako správný kapitán, žádný puk pro něj nebyl ztracený. Byl to on, kdo odehrál téměř v kuse poslední pětiminutovku a kdo mohl v 60. minutě vyrovnat. Za svou snahu a hokejové srdce si ten gól zasloužil.
Hned několikrát obránci Znojma zabránili dobrou poziční hrou a obětavostí na poslední chvíli soupeři ve skórování. Soudek, Havíř, Benák i Snopek nenápadnými, ale o to účinnějšími zákroky ztrpčovali pardubickým útočníkům život. Obrana jako celek obstála, při inkasované brance propadla celá pětka.


Komu se nedařilo: Roman Erat nebyl příliš vidět, Marka Urama pokryl Michal Sýkora

Zatímco Miroslav Barus a Karel Plášek hýřili aktivitou, jejich druh v lajně Roman Erat se do statistik zápasu zapsal pouze vyloučením. Občas se dobře prosazoval na pravém křídle, ale jeho vrcholná forma z podzimu to stále není.
Marek Uram se snažil, nabruslil mnoho kilometrů a dostal se i do jedné obrovské šance, ale také třikrát jeho slibnou akci zastavilo postavení mimo hru, což působilo značně demotivačně. Navíc si na Urama dával velký pozor Michal Sýkora a přestože se v tomto souboji ob tři váhové kategorie Marek Uram bil jako lev, sám již taky jistě zažil lepší zápasy.


Brankář: Martin Altrichter Znojmo podržel

Dvakrát vychytal Lubinu, jednou Petra Sýkoru, Koukala a další hráče, poradil si i se střelami obránců, kde jej prověřovali zejména Michal Sýkora a Duben. Jen jednou mírně zaváhal při skrumáži před brankou, pokryl i první střelu Petra Sýkory, na jeho dorážku však již neměl. Určitě si zvedl sebevědomí.


Lahůdka zápasu: Stahovačka Karla Pláška v první třetině

V polovině první třetiny, kterou Karel Plášek sehrál na výbornou, dojížděl puk u mantinelu za soupeřovou brankou a místo, aby jej poslal po mantinelu na jednu či druhou stranu, sametově jej stáhl na hokejku, nechal obránce rozplácnout o plexisklo a poslal puk za sebe na Miroslava Baruse. Karel Plášek potvrdil dobrou formu ze závěru extraligy, snad se prosadí i střelecky.


Co do dalšího zápasu: Více prostoru mladíkům, stále věřit!

Velmi dobře zahrála i trojice Kumstát - Mikulík - Beroun, která svým jednoduchým hokejem domácí překvapila. Milan Mikulík navíc jako jediný více vhazování vyhrál než prohrál, Petr Kumstát mohl dát gól. Škoda,že trenéři stáhli čtvrtý útok tak brzy, možná by mohli dostat více prostoru. Nejdůležitější však bude pro Orly jejich vůle a hokejové srdce, které v prvním zápase ukázali. Pokud jej neztratí, mohou ještě mnohé dokázat. Kde je vůle, tam je i cesta...

NEWSLETTER