<i>Ice breakers #6</i>

Aktuální zprávy
SO 15. 3. 2003
Z n o j m o - I poslední duel série přinesl okamžiky, na které se bude vzpomínat. Od rozhodující branky Pardubic přes technické finesy Marka Urama až po parádní výkon Jana Snopka. Nezapomenutelná však zůstane i závěrečná děkovačka, při které svým miláčkům děkovaly oba tábory nejlepších fanoušků v republice.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024 Co rozhodlo: Důraznější defenzíva Pardubic

Šesté čtvrtfinále, to byl především souboj výborných obran. Nutno říct, že po většinu utkání naprosto vyrovnaný, ačkoliv za kratší konec tahali většinou hráči Pardubic. Urostlí zadáci hostů důkladně střežili prostor před Svobodou, Znojmo se do střeleckých pozic probojovávalo velmi ztuha. Kromě závěru druhé třetiny, ve které v početní výhodě dosáhlo své jediné branky, nedostalo soupeře pod větší tlak.


Co nepomohlo: Rychle inkasovaná branka

Pardubice dvě vteřiny po konci přesilové hry vstřelily díky Mikeskovi šťastný první gól a získaly tak psychologickou výhodu do dalšího průběhu. Tu umocnila ještě druhá branka mladíka Koláře, přes velkou snahu pak dokázali Orli překonat jistého Svobodu pouze jednou.


Kdo zářil: Zadáci Snopek a Toman

Nejvýraznější postavy obranných řad Orlů. Neústupní před vlastní brankou, ranami od modré představovali vážné ohrožení i pro Adama Svobodu. Snopek také jako jediný dokázal pardubickou jedničku pokořit. Jeho příklep málem protrhl brankovou síť.


Komu se nedařilo: Nelze ukázat prstem

Trenér Pardubic Říha nepřeháněl, označil-li poslední čtvrtfinálový zápas za vůbec nejlepší v celé sérii. I přes těsnou porážku lze říct, že znojemský stadion zažil velmi povedenou derniéru, při které nebylo hluchých míst a nebylo ani malých rolí. Všichni hráči obou týmů si za předvedený výkon po právu vysloužili dlouho trvající „standing ovations.“


Brankář: Altrichter zaváhal jen jednou

V přesilové hře Pardubic mu mezi betony prošla Mikeskova rána z ostrého úhlu. Puk ke smůle znojemského gólmana pomalu doklouzal pár centimetrů za brankovou čáru, snahy obránců vyšrábnout jej na poslední chvíli vyšly naprázdno. Ve zbytku utkání už mu nelze vůbec nic vytknout, naopak, i díky jeho jistým zásahům drželo Znojmo šanci na úspěch do poslední vteřiny.


Lahůdka zápasu: Uramovy kličky

Jemná technika Marka Urama opět bavila zaplněné tribuny. Ve druhé části si ve středním pásmu pohrál hned s trojicí pardubických hráčů a vysloužil si aplaus tribun. Škoda jen, že obdobně se mu nevedlo i před brankou soupeře.


Do příštího zápasu: Je dobojováno…

Orly čeká zasloužený odpočinek. Za vyvrcholení sezóny v podobě nádherné série s největším favoritem soutěže si jej opravdu zaslouží. Vůli k vítězství Orli měli, ale Pardubice cestu ubránily.

NEWSLETTER