Trenér Hořava se loučí se Znojmem

Rozhovory
PÁ 21. 3. 2003
K l a d n o - Dva dny po skončení posledního utkání Orlů oznámilo vedení klubu, že trenér <b>Miloslav Hořava</b> již dál nebude působit u znojemského týmu. "Nesplnil jsem cíl - postup do semifinále play off," uvádí jasně a stručně důvod svého odchodu Miloslav Hořava.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku Když se podíváte zpět na základní část, co se povedlo a co naopak ne?
Tři čtvrtě sezóny jsme hráli dobře, s menšími výkyvy jsme se pohybovali kolem čtvrtého, pátého místa. Pak přišel osmizápasový propad, byly tam prohry o gól, několik remíz. Zápasy se nám nepovedly a my jsme neproměňovali šance.

A co play-off?
My jsme do toho šli s tím, že nechceme Pardubice potrápit, ale chtěli jsme je vyřadit. Hráči do toho dali hrozně moc, obrovské nasazení. Měli jsme na to, abysme Pardubice udělali.

Co říkáte na výkon Martina Altrichtera?
Martin chytil životní formu, hrál celkem slušně a musí i dál potvrdit, že umí takhle hrát, i v dalších dvou třech sezónách. Já mu přeji, aby se mu to povedlo.

Váš odchod byl velmi překvapivý a rychlý?
Já bych neřekl překvapivý, ale rychlý ano. Nemělo cenu na něco čekat. Nesplnil jsem cíl - postup do semifinále play off. Vedení znojemského klubu se ke mně zachovalo velmi korektně a podrželo mě i v té osmizápasové krizi.

Nechtěl jste počkat na nějaké hodnocení?
Nebylo co hodnotit, já jsem nesplnil cíl. Já to tak beru a říkám to i hráčům, že v tomhletom jsme na jedné lodi. Nesplníš očekávání, musíš jít.

Vy jste se před play off těšil i na atmosféru...
Atmosféra byla fantastická! Lidi byli skvělí! Bylo mi i kvůli ním líto, že jsme nepostoupili.

A co dál...?
Nevím. Opravdu zatím nevím. Samozřejmě chci dělat něco kolem hokeje.


Trenér Hořava se svým mužstvem při time outu v play off s Pardubicemi
NEWSLETTER