Staronovým trenérem Pavel Pazourek, Vorel do Finska

Aktuální zprávy
PÁ 28. 3. 2003
Z n o j m o - Vedení HC JME Znojemští orli se dnes dohodlo na nové smlouvě se staronovým trenérem Pavlem Pazourkem, který na postu hlavního trenéra nahradí odcházejícího Miloslava Hořavu. "S Pavlem Pazourkem jsme se domluvili na jednoleté smlouvě," uvedl manažer Orlů Roman Kaňkovský.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku Pavel Pazourek ve Znojmě působil a působí v nejrůznějších funkcích od počátku devadesátých let již od působení týmu v krajském přeboru. Post hlavního trenéra opustil vloni v létě, po třech letech na lavičce týmu mužů se stal v klubu šéftrenérem. Pro příští sezónu se tedy na lavičku prvního týmu opět vrací. "Jsem rád, že mi vedení klubu nabídlo možnost vrátit se do extraligy. Té šance si vážím. Mám radost," přiznává Pazourek. "Chtěl bych navázat na dřívější práci a pokračovat v tom, co se ve Znojmě za poslední léta udělalo."

Jeho asistenty zůstávají dosavadní muži ze znojemské střídačky a bývalí vynikající hokejisté Milan Kastner a Milan Skrbek. O změnách v hráčském kádru a jeho další podobě pro příští sezónu se bude jednat v nejbližších dnech. První změnou je odchod třetího nejproduktivnějšího hráče Znojma Marka Vorla do finské ligy. Vyhlédl si jej tým Ilves Tampere, který bude v příští sezóně trénovat český trenér Václav Sýkora.

Marek Vorel ve Znojmě byl od počátku působení Znojma v extralize. Za čtyři sezóny odehrál v dresu s devětadvacítkou za Znojmo 207 utkání, ve kterých vstřelil 55 branek a na dalších 67 přihrál. Během působení ve Znojmě se probojoval také do českého národního týmu, za který sehrál 17 utkání. V současnosti ukončil první fázi soustředění reprezentačního týmu ve Zlíně a v pondělí 31.3. nastoupí v Praze do druhé fáze přípavy před MS.

NEWSLETTER