Znojemští diváci viděli STANLEY CUP

Dění v hokejovém světě
SO 2. 8. 2003
Z n o j m o - Poprvé v životě mohlo několik tisíc diváků na zimním stadioně ve Znojmě uzřít na vlastní oči slavný pohár Lorda Stanleyho – nejvýznamnější hokejovou trofej na světě. V městě okurek ji představil její dvojnásobný vítěz, hráč týmu New Jersey Devils <b>Patrik Eliáš</b>. <p> O bezprostřední dojmy z celé show se podělili <p> <a href="http://www.hcorli.cz/clanek.asp?id=849">Tomáš Vokoun</a><br> <a href="http://www.hcorli.cz/clanek.asp?id=850">Suchánek a Genzer</a>
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024 Show začala se čtyřicetiminutovým zpožděním a moderování se ujali sportovní komentátor Jiří Hölzel a zpěvák a moderátor Leoš Mareš. V samém úvodu nastoupili na led mladí hokejisté Znojemské hokejové školy a hned potom začalo představování A týmu Znojemských orlů, kteří se představili v nových dresech a oba moderátoři o každém z nich prozradili několik zajímavostí. Známý vtipálek Leoš Mareš se ani tentokrát nedržel zkrátka, stále v zákulisí i na pódiu obtěžoval hostesku, která pomáhala Orlům do dresů a hýřil někdy až příliš ostrými průpovídkami.

Např. o Karlu Soudkovi (nejstarším hráči týmu) prohlásil, že je stejně starý jako Karel Gott a útočníka Jaroslava Mareše přivítal jako svého otce. Jako „bezproblémový hráč“ byl označen Karel Plášek, protože prý „nechodí do bordelu“. Pro kapitána Orlů Petera Puchera požadoval Leoš od hostesky „pusu jazykem“ a o Marku Uramovi prohlásil, že má ze všech hokejistů „nejmenší klacek“ (čímž myslel jeho hokejku a útočil tím na jeho vzrůst). Dále pak na Milana Procházku prozradil, že byl „tak svalnatej, že nenosil chrániče a ani suspíka“ a útočníky Hamana s Barusem označil za mileneckou dvojici. Snad nejdrsněji se Mareš vyjádřil o Davidu Ludvíkovi, který prý „celou sezónu mlčel, jednou se vožral a bavil celý mančaft, pak se vyzvracel a už zase mlčí“.

Po představení týmu následovala soutěž ve střílení na prázdnou bránu, jejíž vítěz se mohl vyfotit s Patrikem Eliášem a Stanley Cupem. Následně se na pódiu objevila známá dvojice bavičů Michal Suchánek a Richard Genzer, kteří divákům ukázali „nejslavnější mísu“, kterou byla mísa záchodová, keramická. Potom zazpívali dvě písně a předváděním různých gagů dostali diváky do varu.

V té době krátce po sedmnácté hodině dosedl u znojemské nové nemocnice vrtulník s očekávanou trofejí. V roli spolupilota vrtulníku se představil sám prezident znojemského klubu Jaroslav Vlasák. Bodyguardi Stanleyova poháru vytáhli těžkou bednu a návrh, ať cenný poklad ukážou hned před nemocnicí se jim příliš nezamlouval. Patrik Eliáš jim vysvětlil, že jde o nemocnici a přemluvil je, aby mohl pohár předvést. Pacientům znojemské nemocnice se tak naskytl naprosto nevšední zážitek. Poté byl pohár převezen na znojemský zimní stadion.

Diváci nabuzení po Suchánkově a Genzerově vystoupení se dočkali skutečného Stanleyova poháru i se svým „majitelem“ Patrikem Eliášem. Show zpestřily ohňové a světelné efekty a diváci byli nadšeni. Eliáš potom vylosoval další výherce, kteří se s ním setkali v zákulisí a Jaroslav Vlasák předal šek na více než 80 tisíc Kč řediteli znojemské nemocnice.

NEWSLETTER