Druhé kolo Tipsport Cupu proti Prostějovu

Naši soupeři
PO 4. 8. 2003
Z n o j m o - V úterý vstoupí Znojemští orli do druhého kola Tipsport Cupu proti prvoligovému Prostějovu, jednomu ze tří soupeřů Znojma ve skupině C. Vítězové každé ze čtyř skupin postupují do vyřazovacích bojů a finalisté odehrají poslední zápas 9. září. Vítěz získá 100 tisíc Kč a materiální vybavení ve stejné hodnotě. Loňské prvenství obhajuje Litvínov.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku Utkání Tipsport Cupu nabídnou kvalitní podívanou a navíc umožní trenérům vyzkoušet různé varianty herních formací i prověřit schopnosti jednotlivých hráčů. Tým Prostějova v loňském play-off zdolal Mladou Boleslav, avšak v semifinále nepřešel přes Kladno a prohrál 0:3 na zápasy. Novým trenérem se stal Radomír Kužílek, jenž loni trénoval Havířov, se kterým neuspěl v baráži právě proti Kladnu, které se po roce vrátilo do extraligy.

V kádru Prostějova pro letošní sezónu figuruje několik hráčů, kteří v minulosti okusili také znojemský led. Jedná se především o Jiřího Hradeckého, jehož bratr Tomáš právě nastupuje v přípravných zápasech za Znojmo. Dále v dresu Orlů působil obránce Martin Světlík a také útočník Buďa, který pomýšlel na odchod do Ústí nad Labem. Nakonec se ale rozhodl, že sezónu zahájí v Prostějově, do Ústí však odešel jiný bývalý „Znojmák“ - útočník Lipina.

V týmu soupeře by měl také nastoupit mladý slovenský obránce Sloboda, kterého Znojmo angažovalo před novou sezónou a do kádru Prostějova ho zapůjčilo na hostování. Zápas se měl původně hrát na ledě soupeře, avšak kvůli technickým problémům na prostějovském zimním stadiónu bylo vyměněno pořadatelství. Klub má oficiální internetové stránky na adrese: http://www.hcprostejov.cz.

NEWSLETTER