Zasloužili jsme si vítězství, myslí si Pucher i Benák

Aktuální zprávy
PO 27. 10. 2003
Z n o j m o - Spokojenost s dělbou bodů v nedělním utkání s Pardubicemi mohou projevovat spíše hosté. V domácí kabině převládal pocit zklamání a přesvědčení, že si Orli zasloužili daleko větší bodový příděl. Kapitán znojemského týmu <b>Peter Pucher</b> zápas zhodnotil takto: „Byl to dneska oboustranně dobrý hokej a měli jsme to za stavu 3:1 velice dobře rozehrané. Dostali jsme trošku zbytečný kontaktní gól na 3:2 a potom hned v zápětí vyrovnávací z přesilovky. Myslím si, že bod není špatný, i když jsme si dnes určitě zasloužili tři. Myslím si, že jsme byli většinu zápasu lepší. Diváci nás hnali celý zápas dopředu.“
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024 Asistent trenéra Milan Kastner na jeho slova navazuje: „Určitě není ostuda dostat za stavu 3:1 během třetiny dva góly od Pardubic a navíc jsme byli dost často oslabeni. Je jen škoda, že se nám nepodařilo v prodloužení dát ten gól a získat další bod. Pardubice vedou dlouhodobě extraligu, takže nakonec jsme i s tím jedním bodem spokojeni i přes průběh utkání. Je dobře, že jsme dneska neprohráli, protože hlavně v první třetině měly Pardubice několik velice dobrých šancí.“ .

Znojemským hráčům se podařilo otupit pozorným bráněním největší pardubickou zbraň, kterou jsou rychlé protiútoky. Peter Pucher to taky po zápase vyzvedl: „Čekal jsem, že Pardubice budou daleko víc hrát na brejky, a že nás budou daleko víc napadat, tak jsme se soustředili na pozornou hru. Pardubice hrály velice dobře ve středním pásmu, rychle rozehrávaly na modrou na křídla a snažily se nám po těch stranách unikat. A to se nám podařilo eliminovat.“

Že utkání nebyla žádná selanka ale spíš boj, to se dalo očekávat. Všechny zápasy s Pardubicemi mají vysoké tempo, nasazení a patřičnou tvrdost. Připomínají více boje o play off, než normální zápas základní části. A taky takový zápas i bolí. „Bylo i několik tvrdých zákroků zezadu, pak rozhodčí začal pískat, na chvilku to přestalo,“ dodává Pucher.

Kapitánova slova potvrzuje i obránce Václav Benák. „Měli jsme víc ze hry, dokázali využít přesilovky. Myslím si, že Pardubice můžou být dneska rády za bod. Určitě jsme byli dvě třetiny lepší,“ říká trochu nazlobeně a pokračuje: „Podle nálady v kabině, my určitě jen s bodem spokojeni nejsme. Určitě jsme z toho zápasu chtěli víc. Ale v žádném případě nejsme smutní, protože asi málokdo čekal, že z posledních dvou zápasů budem mít čtyři body.“ Dalším citelným oslabením znojemské defenzívy bude pravděpodobně zákaz startu v některém z následujících utkání pro Jana Snopka. „Čeká nás teď v úterý zápas na Slavii a s tím, jak nemáme beky a Honza Snopek dostal třetí desítku, kdo ví, jak to v té obraně budeme hrát. Bude to hodně těžký. Uvidíme, na kolik zápasů dostane stop,“ vzhlíží s obavami do nejbližších zápasů Benák.

NEWSLETTER