Na víkendovou výpomoc přichází Petr Martínek

Aktuální zprávy
PÁ 31. 10. 2003
Z n o j m o - Rozsáhlá marodka a nemožnost využít v sobotním duelu Romana Proška z důvodu prvoligového zápasu Olomouce přiměla vedení Orlů k angažování dalšího obránce. Na dvouzápasové hostování přichází z Litvínova jedenatřicetiletý obránce <b>Petr Martínek</b>. "Zranění nám vyřadila z kádru čtyři obránce a Roman Prošek nastoupí v sobotu za Olomouc, proto jsme se dohodli s Litvínovem na angažování Petra Martínka. Je to zkušený obránce, věříme, že nám pomůže," uvedl k jeho příchodu sportovní manažer Orlů Rostislav Dočekal.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku K dlouhodobým marodům Tomanovi, Kudělkovi a Soudkovi se v minulém týdnu přidal také Aleš Křetínský, jenž má problémy s třísly. Z hostování v Pelhřimově si Znojmo stáhlo mladého Milana Kella, ale i tak byl počet obránců malý. Proto se vední Orlů dohodlo na pomoci s představiteli Litvínova. "Martínek je vysoký, umí hrát tvrdě, má zkušenosti," představuje posilu Rostislav Dočekal. Případné další změny v defenzivě Orlů bude vedení klubu řešit během reprezentační přestávky. "Uvidíme, jak na tom budou zdravotně naši hráči. Kdyby problémy přetrvávaly, začali bychom jednat o nových hokejistech."

118 kg vážící a 197 cm vysoký Petr Martínek je odchovancem chomutovského hokeje, za který s výjimkou několika startů za Litvínova nastupoval od roku 1992 až do roku 2000. Poté strávil dvě sezóny v pražské Slavii, kde působil v jednom týmu s Janem Snopkem. Poslední dva roky zase haje na severu Čech, tentokrát v extraligovém Litvínově. V letošní sezóně sehrál za Chemopetrol 16 zápasů s bilací dvou branek a tří asisitencí.

NEWSLETTER