Tipsport Extraliga - pá 31. 3. 2006
SF2
Znojmo
3:1
1:1, 0:0, 2:0
Sparta
1/3
2/3

Orlí vlna kulminovala ve 3. třetině - foto 2.SF ZNO-SPA

Z n o j m o - Jako mírný potůček, který jde lehce zvládnout, se jevili Orli v první třetině. Ve druhé všechny připravili na stav bdělosti. A v poslední vyhlásili stav ohrožení. Kulminace dosáhli v závěru, kdy ani evakuace Břízovy svatyně jejich proudu neodolala. <p> <a href="/fotogalerie.asp?id_zapas=&zobraz=sezona&kategorie=87&slovo=&typ=&sezona=2006&poslano=true"><B>FOTOGALERIE ZE ZÁPASU</B>
Začátek střetnutí Orlům nevyšel. Už po minutě a čtvrt ve vůbec první útočné akci zápasu vystřelil od modré Pilař, Trvajovi prošel puk mezi betony a na brankovišti jej do branky dorazil Sivek. Domácím se nedařilo. Trápili se s rozehrávkou, ztráceli puky a hráli nejistě. První velkou akci založili až v 8. minutě utkání, kdy se řítili Štefanka s Mikulíkem na jediného obránce. Štefanka se rozhodl pro střelu, ale Břízu tím nepřekvapil. Pro Orly mohlo být ještě hůř o pár minut později. Plášek ztratil před vlastním brankářem puk, Sivek se zjevil před Trvajem sám, ale ten mu jeho pokus o bekhendový blafák podle vzoru včerejších nájezdů vykryl!

Domácím se však podařilo ještě do konce třetiny vyrovnat. Nejprve v 19. minutě už stadión burácel, avšak Břízu zachránila tyč, ale o půl minut později se už jásat mohlo. Hned po nastřelené tyčce střílel od modré Němeček a Štefanka jeho ránu v klubku hráčů tečoval přesně mezi Břízovy betony. Do kabin se tak odcházelo za nerozhodnutého stavu.

Ve druhé třetině přidalo Znojmo na aktivitě, přesto do vedení mohla jít opět Sparta. Netík dvakrát ohrozil Trvaje, ale ten oba pokusy zlikvidoval. Domácí se mohli jít do vedení v 35. minutě. Štefanka vybojoval puk, poslal jej do brankoviště a tam mohl z velké šance skórovat Beroun, puk ale netrefil ideálně. Při další šanci Sparty Sivek vystihl chybu v rozehrávce Orlů, ale zblízka přestřelil vysoko nad domácí svatyni. I přes zajímavý hokej a malé chyby na obou stranách se skóre utkání nezměnilo.

Do posledního dějství se svěřenci kouče Hořavy vyřítili s chutí a se snahou zvrátit výsledek ve svůj prospěch. Jejich snaha se jim vyplatila. Po 37. sekundách třetí části se do pásma probil Mikulík, nahodil za branku, u mantinelu vybojoval puk Čakajík, přiťuknul opět Mikulíkovi a jeho rána přes Břízovo rameno a zacinkala o obě tyče. Domácí dále útočili. Štefanka se protáhl po pravé straně, ale trefil jen boční síť. O pár minut později domácí akci tři na dva vyřešil Erat prudkým příklepem, ale Bříza zasáhl lapačkou. Na druhé straně Hlinka pěkně protáhl puk podél pravého mantinelu, nedokázal ale vystřelit a puk se jen doklouzal pod Trvaje.

V závěru utkání se Znojmo hodně dostávalo pod tlak. V 53. minutě se z blízka netrefil Netík. O pár minut později nahodil Vykoukal puk do brankoviště a šanci na vyrovnání dostal Netík. Pucher však vyhodil, ale jen k Pilařovi, který vypálil a Trvaj musel nadvakrát zasahovat. Skóre se však nezměnilo. Hosté se v samotném závěru pokusili o hru bez brankáře, ale jejich naděje definitivně zhatil Dopita, který s ledovým klidem od mantinelu přes dva bránící hráče vstřelil třetí branku Znojma. Série se tak za stavu 1:1 přesouvá do Prahy.

Ohlasy trenérů

Jan Votruba (Znojmo): "Z dnešního zápasu jsme měli obavy. Prohrát na penalty v samotném závěru zanechá na týmu stopy, což se ze začátku projevilo. Sparta byla nebezpečná, napadala nás v hloubce a měla šance. Pro nás bylo štěstí, že to bylo jen 1:0. Nicméně se nám podařilo vyrovnat a poté jsme vyrovnali i hru. Samozřejmě, že gól na začátku třetí třetiny byl pro nás injekcí, a bylo důležité, že Sparta musela více otevřít hru. My jsme mohli zalézt a čekat, co soupeř udělá."

František Výborný (Sparta Praha): "Jeli jsme do Znojma s cílem uhrát jeden zápas, což se nám podařilo. Samozřejmě, že jsme chtěli uspět i dnes a chtěli jsme hrát aktivně. Znojmo je ale vynikající soupeř, hlavně v domácím prostředí je excelentní. Za stavu 1:0 jsme nějaké šance měli, ale bohužel jsme druhý gól nepřidali, zápas by se pak vyvíjel určitě jinak."

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
20 Jiří Dopita 1 0 0 1 1 0
51 Milan Mikulík 1 0 0 1 2 0
28 Juraj Štefanka 1 0 0 1 2 2
18 Jiří Beroun 0 0 0 0 0 0
32 Radim Bičánek 0 0 0 0 1 4
2 Martin Čakajík 0 1 0 1 2 0
9 Roman Erat 0 0 0 0 1 0
17 Radek Haman 0 0 0 0 -1 0
45 Richard Jareš 0 1 0 1 2 0
81 David Ludvík 0 0 0 0 1 0
53 Pavel Mojžíš 0 0 0 0 -1 0
80 Roman Němeček 0 1 0 1 1 0
8 Angel Nikolov 0 0 0 0 -1 0
37 Zdeněk Ondřej 0 0 0 0 -1 0
40 Karel Plášek 0 0 0 0 -1 0
33 Peter Pucher 0 0 0 0 2 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
35 Jiří Trvaj 60 43 1 42 97.7 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY
NEWSLETTER