O<sub>2</sub> Extraliga - pá 29. 12. 2006
36. kolo
Vítkovice
2:0
1:0, 0:0, 1:0
Znojmo
1/3
2/3

Vítkovice byly střelecky úspěšnější

O s t r a v a - Bez hlavního trenéra Hořavy a stále několika zraněných hráčů si Znojemští orli museli poradit na ledě Vítkovic. Jejich snaha pokořit rytíře Pince hlídajícího severomoravskou tvrz byla marná. Častokrát bušili na jeho bránu, ale gólman si svou druhou nulu v sezóně vzít nenechal. Žádný ze znojemských střelců nebyl úspěšný a hosté mohli děkovat svému brankáři Jiřímu Trvajovi za to, že neodjeli s větším přídělem gólů.
Oslabení Znojemští orli se nepřijeli do Vítkovic jen bránit, avšak po krátkém úvodním výletu k Pincově brance upadli do herního průměru. Ostravané naopak převzali iniciativu a začali si vytvářet tlak i šance; jednu z větších neproměnil Weissmann. V 6. minutě si však připsal asistenci u vedoucího gólu, o nějž se z překvapivé vzdálenosti postarala čerstvá posila v obraně, Michal Barinka.

Hned poté mělo Znojmo k dispozici první přesilovku, ale Kotaška ani Haman nebyli důslední. Gólman Trvaj pak málem znovu chyboval, puk udržel před brankovou čárou jen se štěstím. Početní výhoda se potom naskytla i domácím a nejaktivněji působili Barinka a Kropáč, Orli se ale ubránili. Několik minut před koncem třetiny dostali Znojemští dvakrát možnost hrát v pěti proti třem, protože Hubáček inkasoval za vysokou hůl čtyři minuty, ale ani tu přes úpornou snahu nevyužili. Pinc lapačkou odvrátil vyrovnání i při snaze Pláška s Hamanem.

Druhé dějství začalo příležitostmi na obou stranách, blízko ke gólu byl hostující Svoboda, ale strážce vítkovické svatyně se stihl přemístit. Na protějším konci kluziště Trvaj lapil střelu Irglovi, hra se pak trochu uklidnila, šancí bylo méně, častěji se hrálo ve středním pásmu. Až chvíli před polovinou utkání byl vyloučen Plášek a domácí znovu zvýšili aktivitu, ale nikdo z nich nebyl přesný. Od 32. minuty jako by hlavní sudí začal kompenzovat tresty a vylučoval jednoho Znojmáka za druhým v pořadí Haman, Dopita, Němeček a po menší pauze Kotaška. Vítkovice promarnily několik pokusů, zejména Burger mohl být naštvaný na mrštného Trvaje. Hosté se dobře bránili a vyhazovali puky co nejdál od své klece, proto se odcházelo do šaten se stejným dílčím výsledkem, který svítil na časomíře už po první části.

V úvodu třetí dvacetiminutovky spálili možnost zvýšit skóre Burger a Gulaši, na druhé straně se Padělek trefil jen do Pincovy hole. Své umění předvedli oba gólmani také o několik chvil později. Nejprve Trvaj zamezil Hubáčkovi v palbě z ideální pozice, Pinc poté bravurně zvládl závar Hamanovy formace před svou svatyní. Následně vítkovického mága nepřekonal švihem Svoboda a znojemský brankář zasáhl proti dělovce z mezikruží. V 50. minutě už však byl krátký na Burgrův pas zpoza brány, s nímž si Weissmann věděl rady. V rozmezí tří minut se nechal dvakrát vyloučit Orel Svoboda, nejdříve za sekání, potom za vzájemnou potyčku s Irglem. Znojmo se ke konci ještě nadechlo k náporu ve snaze o snížení, ale Dopita s Růžičkou ani Haman s Pláškem neměli v koncovce potřebné štěstí, a tak všechny body zůstaly na severu Moravy.

Ohlasy trenérů

Miroslav Fryčer (Vítkovice): Musím především poděkovat týmu za vynikající hru. Všichni jsme věděli, o co nám v utkání jde. Jen zisk tří bodů nám dával naději pro play off. Pro nás byla důležitá první třetina, ve které jsme dali gól a přečkali dlouhou přesilovku soupeře.

Jan Votruba (Znojmo): Poznamenala nás nešťastná branka v úvodu utkání, do kterého jsme vstoupili jinak vcelku dobře. Naší slabinou bylo nedůrazné zakončení. V posledních pěti minutách jsme si vytvořili tlak, ale bez gólového vyjádření.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
18 Jiří Beroun 0 0 0 0 -1 0
32 Radim Bičánek 0 0 0 0 -1 2
20 Jiří Dopita 0 0 0 0 0 2
17 Radek Haman 0 0 0 0 -1 2
24 Marek Chvátal 0 0 0 0 -1 0
45 Richard Jareš 0 0 0 0 0 0
6 Ivo Kotaška 0 0 0 0 0 2
53 Pavel Mojžíš 0 0 0 0 -1 0
80 Roman Němeček 0 0 0 0 -1 2
93 Aleš Padělek 0 0 0 0 0 0
40 Karel Plášek 0 0 0 0 -1 2
23 Martin Růžička 0 0 0 0 0 0
1 Vladimír Říha 0 0 0 0 -1 0
26 Jaroslav Svoboda 0 0 0 0 -1 4
65 Vladimír Škoda 0 0 0 0 0 0
28 Michal Tvrdík 0 0 0 0 -1 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
35 Jiří Trvaj 60 35 2 33 94.3 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY
NEWSLETTER