O<sub>2</sub> Extraliga - út 2. 1. 2007
37. kolo
Znojmo
4:2
2:1, 1:0, 1:1
Litvínov
1/3
2/3

Rok 2007 otevřen výhrou

Z n o j m o - Vstup do nového roku se Orlům povedl znamenitě, když si na domácím ledě poradili s Litvínovem. V páté minutě otvíral tvrdou ranou skóre kapitán Bičánek. Na Kotaškovo zvýšení zanedlouho odpověděl hostující Hranáč. Rozhodující střelu si vteřinu před druhou sirénou připsal ostřílený Dopita a tentýž hráč jako poslední z Orlů našel recept na gólmana Chemopetrolu. Hosté v závěru už jen snížili stav.

Zápas začal úvodními „pozdravy“ obou týmů. Nejdříve Reichel hledal přihrávkou před branku své spoluhráče, avšak ani jeden ji nezužitkoval. Na druhé straně pálil Jareš jen do Hüblovy lapačky. V 5. minutě mělo Znojmo možnost zahrát si první přesilovku. A hned toho také využilo. Padělek objel branku, přihrál na modrou čáru Bičánkovi, který tvrdou ranou překonal gólman hostí. Chvíli na to se do další šance dostal Beroun, jeho střela šla těsně nad. Litvínov si první velkou příležitost vytvořil v 8. minutě. Po chybě domácí obrany se na Trvaje řítil Kubinčák, avšak Trvaje nepřekonal.

V polovině úvodní části se podařilo Chemopetrolu vstřelil gól, ale hlavní sudí jej neuznal pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Orli 13. minutě zvýšili svůj náskok. Kotaška dostal od Tvrdíka přihrávku na modrou čáru a střelou našel místo u pravé tyčky litvínovské svatyně. Hosté ale dokázali odpovědět. V přesilové hře adresoval Reichel puk Hranáčovi, který neměl problém zasunout jej za bezmocného Trvaje. Probuzený Litvínov prahl po vyrovnání. V obrovské šanci se ocitl Prorok. Nejdříve jeho šanci vyrazil znojemský brankář a napodruhé nedokázal trefit prázdnou bránu.

Druhou třetinu začal Kotaška ranou do Hüblova betonu. Za Litvínov se osmělil Skuhrovec. Trvaj se po jeho střele jen ohlížel, ale naštěstí pro něj šla nad. Ve 27. minutě, při početní výhodě střílel od modré Bičánek, k dorážce se ještě dostal Haman, ale nedokázal kotouč dostatečně zvednout. Na druhé straně se do útoku vypravil Kubinčák, ovšem gólman Orlů s jeho střelou neměl problémy. Domácí mohli své skóre zvýšit ve 34. minutě. Po Bičánkově nahození tečoval Haman puk jen do tyče. Sekundu před odchodem do šaten překvapil Dopita brankáře Hübla střelou z nulového úhlu a zvýšil tak náskok opět o dvě branky.

Hosté se nechtěli vzdát naděje na bodový zisk a do poslední dvacetiminutovky šli s odhodláním ještě se pokusit zdramatizovat utkání. Pomoci k tomu měl i nový muž v brance Fiala. Nejdříve to na domácí svatyni zkoušel z mezikruží Branda, poté Kopecký a po něm i Reichel. Ani jeden však na Trvaje nevyzrál. Ve 45. minutě se hostům přeci jen podařilo dostat kotouč za Trvajova záda, ale pravá tyč zamezila jejich snížení. Útlum litvínovského tlaku způsobil po krásné kombinace s Růžičkem Dopita svým druhým gólem v dnešním střetnutí. Za tři minuty se Jareš dostal k puku, položil si obránce hostů a přihrával před skoro prázdnou branku, ale puk nikdo netečoval a tak šel těsně kolem levé tyče. Zbytek utkání se táhl ve znamení vyloučení. Litvínov v jednom z nich korigoval stav na čtyři dva zásluhou střelce Proroka.

Ohlasy trenérů

Jan Votruba (Znojmo): Měli jsme dobrý start do utkání, hlavně co se týče gólu, ale od desáté minuty jsme přestali bránit a Litvínov převzal iniciativu. V těch chvílích byl lepší ve všech směrech a nás hodně podržel Jirka Trvaj. V první třetině odstoupil pro zranění Padělek a následoval ho Plášek, takže naše hra byla i v přesilovkách rozháraná. Nezůstala nám vlastně ani jedna kompletní lajna. Rozhodl určitě náš třetí gól. Závěr zápasu jsme zbytečně zdramatizovali špatným střídáním. Přes oslabení mnoha zraněnými hráči, prokázal zbytek mužstva velkou morálku a získal tři důležité body.

Václav Sýkora (Litvínov): Bylo to utkání, ve kterém šlo oběma mužstvům o hodně a bylo hrané ve vysokém tempu. Přijeli jsme se snahou udržet co nejdýl bezbrankový stav. Bohužel se nám to nepovedlo a Znojmo skórovalo hned z první přesilovky. Druhý gól jsme dostali z podobné situace. Dokázali jsme kontrovat, ale v podstatě jsme ve druhé třetině neměli moc šancí dostat se do hry, protože jsme skoro polovinu hráli v oslabení. V závěru třetiny jsme dostali zlomový gól do šatny. Čtvrtý gól jsme dostali z brejku, když jsme se tlačili do útoku, pak už jsme neměli příliš šancí výsledek změnit.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
20 Jiří Dopita 2 0 0 2 2 2
32 Radim Bičánek 1 0 0 1 0 0
6 Ivo Kotaška 1 1 0 2 2 0
18 Jiří Beroun 0 0 0 0 0 0
17 Radek Haman 0 0 0 0 0 0
24 Marek Chvátal 0 0 0 0 0 0
45 Richard Jareš 0 0 0 0 2 0
53 Pavel Mojžíš 0 0 0 0 0 4
80 Roman Němeček 0 0 0 0 0 0
93 Aleš Padělek 0 1 0 1 0 0
40 Karel Plášek 0 0 0 0 0 0
23 Martin Růžička 0 1 0 1 2 2
1 Vladimír Říha 0 0 0 0 0 0
26 Jaroslav Svoboda 0 0 0 0 0 2
65 Vladimír Škoda 0 0 0 0 0 0
28 Michal Tvrdík 0 1 0 1 2 0
56 Lubomír Vaškovič 0 0 0 0 0 2

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
35 Jiří Trvaj 60 33 2 31 93.9 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY
NEWSLETTER