O<sub>2</sub> Extraliga - pá 23. 2. 2007
PK1
Kladno
2:3
0:1, 1:1, 1:1
Znojmo
1/3
2/3

Taktika Znojmu vyšla, v prvním zápase uspělo

K l a d n o - Ač Orli přišli o klíčového hráče Radima Bičánka, vstoupili skvěle do prvního zápasu série předkola play-off s Kladnem. Již ve druhé minutě otevřel skóre tečí Tvrdík. Rabat vyrovnával ve druhé třetině, ale v přesilovce dostal znovu do vedení znojemský tým dělovkou od modré Kříž. V poslední části hry zvýšil znojemské skóre Říha po pěkném přistrčení Svobody. Kladno ještě vykřesalo naději Procházkovým gólem, ale i přes dramatický závěr si Orli vítězství pohlídali. Kladno nedokázalo využít ani jednu z přesilových her a Znojmo splnilo svůj cíl, pohlídat si tuto nejnebezpečnější zbraň soupeře, splnilo.

V nepříjemné situaci se ocitli hokejisté Znojma před prvním utkání předkola play-off s Kladnem. Přišli o kapitána Bičánka, kterému lékaři v den utkání našli prasklinu v kotníku, jíž si přivodil v posledním utkání základní části v Karlových Varech a musel na operaci. Kapitánské „céčko“ převzal zkušený harcovník v play-off Jiří Dopita.

Do zápasu vstoupili Orli výborně, v čase 1:22 vstřelil první branku Tvrdík, jenž tečoval Křížovu tvrdou ránu od modré. Vedení dovolilo Znojmu, aby si určovalo taktiku utkání. Na první nejnebezpečnější kladenskou formaci, zejména Pateru a Procházku, posílalo Hamanův útok s křídly Pláškem a Berounem. Uhlídat se je podařilo. Orli vynikali skvělou obranou a nebezpečné šance Rabatu v podání Divíška, Kally skvěle vychytal Trvaj.

Ani známá přesilovková zbraň Kladenských na Orly nezabrala. V první třetině si zahráli jednu celou přesilovku a 44 vteřin před koncem této části hry se jim nabídla další, kterou nevyužili ani na počátku druhého dějství. Zhruba dvě minuty nato mělo Kladno další početní výhodu, ale opět se v ní neprosadili. Nedlouho po jejím konci ve 26. minutě se však přece jen kladenští hokejisté dočkali gólu. Od modré střílel obránce Evan, první dorážku Horny ještě Trvaj vyrazil, před Gardoněm už ale zívala jen prázdná brána. O pět minut později se znovu do vedení dostalo Znojmo, kterému se podařilo využít přesilovku. Dělovkou od modré překonal Orcta obránce Kříž.

Ve 3. minutě zvyšoval na dvoubrankové vedení Orlů Říha. Svoboda u levého mantinelu dobře zablokoval kladenskou rozehrávku, puk se dostal za branku k Nedorostovi, který odstavil protihráče a zadovkou přihrával do prostoru před branku. Do dráhy puku stihl vložit hůl Svoboda a nasměroval jej přímo před kladenskou svatyni, kam dojížděl úplně osamocený Říha, který neměl problém trefit zívající klec.

Kladno bezradně kombinovalo a zkoušelo se dostat do nějaké šance nebo přečíslení, Orli si vše však již v zárodku hlídali. Dobře napadali a narušovali rozehrávku domácích. Ti ale z ničeho nic vstřelili v 53. minutě kontaktní gól, když Procházka využil podklouznutí obránce Chvátala a po samostatném nájezdu prostřelil Trvaje pod rukou.

Domácí ožili, tlačili se do útoku, ale stále naráželi na precizní orlí obranu. Minutu a jedenáct vteřin před koncem zkusili power play, které bylo po osmnácti vteřinách znásobeno vyloučením Hamana. Ale ani to nevedlo k vytvoření tlaku, naopak byli to Znojemští, kteří šli do útoku. Kapitán Dopita dojížděl puk za opuštěnou brankou, svojí silou ustál souboj se Ševcem, který to vzápětí emocionálně neustál a sápal se znojemskému vůdci po obličeji, čímž definitivně ukončil jakoukoliv možnost Kladna o redukování výsledku.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Müller (Kladno): Nezvládli jsme to, byli jsme hodně nervózní, nešly nám přesilovky. Měli jsme šance, ale v početní převaze se nám od modré čáry nedařilo trefit branku. Naše první pětka byla hodně na ledě a na konci už jsme neměli sílu to dotáhnout. Před třetím inkasovaným gólem to podle rozhodčího nebyl faul, ale Michal Havel má dva vyražené zuby. Věříme, že série bude vyrovnaná.

Jan Votruba (Znojmo): Nebyli jsme v dobré situaci, přišli jsme o náš pilíř obrany Bičánka a navíc Mojžíš, který nastoupil, měl žaludeční problémy. Dařilo se nám dobře bránit ve středním i obranném pásmu. Věděli jsme, že má Kladno silné přesilovky, a neudělali jsme moc faulů. Výborný výkon podal brankář Trvaj.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
4 Ondřej Kříž 1 0 0 1 -1 2
1 Vladimír Říha 1 0 0 1 1 0
28 Michal Tvrdík 1 0 0 1 0 2
18 Jiří Beroun 0 0 0 0 -1 0
20 Jiří Dopita 0 1 0 1 -1 2
17 Radek Haman 0 0 0 0 -1 2
24 Marek Chvátal 0 0 0 0 0 0
45 Richard Jareš 0 0 0 0 -1 0
61 Václav Meidl 0 0 0 0 1 0
53 Pavel Mojžíš 0 1 0 1 0 0
16 David Nedorost 0 0 0 0 1 0
80 Roman Němeček 0 0 0 0 0 0
93 Aleš Padělek 0 0 0 0 1 0
40 Karel Plášek 0 0 0 0 -1 0
23 Martin Růžička 0 0 0 0 0 0
11 Pavel Selingr 0 0 0 0 0 0
26 Jaroslav Svoboda 0 1 0 1 1 2
65 Lubomír Štach 0 0 0 0 0 0
2 Jan Švrček 0 0 0 0 1 2

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
35 Jiří Trvaj 60 28 2 26 92.9 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER