O<sub>2</sub> Extraliga - pá 21. 12. 2007
31. kolo
Plzeň
5:6p
1:0, 2:4, 2:1 - 0:1
Znojmo
1/3
2/3

Šílená přestřelka přinesla dva body

<em>Plzeň</em> - Již ve čtvrté minutě zápasu se dostala Plzeň do vedení, ale bylo to také naposledy, kdy v zápase vedla. Orli během necelých pěti minut druhé části dokázali nejen vyrovnat, ale dostali se i do dvoubrankového vedení. Domácí celý zápas jen dotahovali a povedlo se jim dotáhnout zápas až do prodloužení. V něm rozhodl tvrdou ranou k tyči Richard Jareš. V utkání se zaskvěl dvěma góly Radim Kucharczyk, ale opravdovým strůjcem dvoubodového vítězství byl <b>Jiří Dopita</b>, který nasměroval na hole svých spoluhráčů čtyři přesné gólové přihrávky. Jiří Trvaj opět pochytal mnoho nebezpečných střel, obdržel však také tři velmi smolné branky.

Zápas začal vyloučením Divíška. Znojmo zamklo svého soupeře před Romanem Málkem a ten jen stěží odolal střelám Mojžíše a Kucharczyka. Plzeňský hráč si ale náladu spravil hned po svém návratu na led. Nejprve obral o puk rozehrávajícího obránce, touš mu před branku naservíroval Matějovský a plzeňský kapitán překonal Trvaje střelou pod levý beton.

Domácí ožili a další šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Nejprve dorážel Vlasák, pak nebezpečnou dělovku vyslal Cartelli. Obě tutovky lapil výborný Trvaj. V polovině třetiny vyzval Kracík perfektní individuální akcí ke skórování osamoceného Fabuše, ten však metr před hostujícím gólmanem neuspěl. Nádherné hokejové akce předvedli Vampola s Důrasem ve hře 4 na 4 před koncem úvodní třetiny. Nejprve se sám na Trvaje řítil prvně jmenovaný, ale hostující brankář perfektně zakročil vyrážečkou. V pokračujícím útoku našel Vampola osamoceném Důrase mezi kruhy, ten však přestřelil. První dějství bylo pod nadvládou Lasselsbergeru, ten však dokázal z mnoha obrovských šancí proměnit jen jedinou.

A Plzeň to mrzelo hned v úvodu prostřední dvacetiminutovky. Kucharczyk po sedmnácti vteřinách hry dostal perfektní přihrávku od Dopity a sám před Málkem nezaváhal. Prudkou střelou ho prostřelil mezi betony. O další tři minuty bylo domácím ještě hůř. Obrana znovu propadla a Selingr, tváří v tvář Málkovi, se nezalekl, udělal krátkou kličku a poslal puk pod břevno. Za další dvě minuty ujeli dva útočníci na jediného beka Lasselsbergeru, Růžička si potáhl kotouč a střelou, která se otřela levou tyčku, zvýšil náskok Orlů.

Následovalo vyloučení Michala Dvořáka do konce utkání, když plzeňský hráč neunesl Polákovo nepřesné rozhodování v utkání. Plzeň to však nabudilo a v zápětí svého soupeře téměř nepustila z obraného pásma. Ke gólu však přišli velmi šťastně. Puk, který směřoval za branku, se snažil zastavit Trvaj, ale touš se nečekaně odrazil před branku a Peter Fabuš neměl problém ho dopravit do prázdné branky. I další branka na sebe nenechala dlouho čekat. V přesilové hře projel celé útočné pásmo Jakub Šindel, jeden protihráč za druhým mu skákali do střely, ale plzeňský mladík našel krásnou přihrávkou volného Kracíka, který jen nastavil hůl a vyrovnal. Jenže další chyba znamenala opět úspěch hostí. Při vlastním oslabení totiž Dopita vybojoval kotouč pro Demela, jenž vypálil z mezikruží bez přípravy mimo Málkův dosah.

Plzeň do poslední dvacetiminutovky doslova vlétla. Ale neujala se jak střela Divíška, tak dorážka Vlasáka. Lasselsberger si však svým tlakem vynutil faul a zahrál si přesilovou hru. Jenže Cartelliho střela mezi kruhy byla zablokována a další příležitost už si domácí nevypracovali.

První vážnější šancí Orli zahrozili až v polovině třetiny, kdy střílel neobsazený Svoboda, ale Jarinův beton se vyznamenal. V 51. minutě objel branku Peter Fabuš, a bleskurychle zavěsil. Poté byl za nafilmovaný pád vyloučen Vampola a přesilovou hru využil dělovkou Jareš. Jenže Lasslesberger se nevzdal a pět minut před koncem se od modré prosadil Jasečko, když jeho střelu lehce tečoval jeden z obránců Znojma. Začal se hrát hokej nahoru dolů, ale branku již diváci neviděli a na západě Čech se tak znovu prodlužovalo.

V prodloužení se již hrálo opatrněji. Šance však byly. Nejprve Čakajík nedosáhl na perfektní pas Fabuše, Poté se na Jarinu se řítil Selingr. Toho však nadvakrát zneškodnil domácí náhradník. Následně se ke střele z mezikruží dostal Jareš, ale neuspěl. Nemuselo ho to však mrzet. 23 vteřin před koncem prodloužení napřáhl znovu a přisoudil druhý bod svému týmu. Znojmo se tak po Liberci a Třinci stalo teprve třetím týmem, který dokázal z plzeňského ledu odváží více než jeden bod.

Ohlasy trenérů

František Černý (Plzeň): Začali jsme dobře, je škoda, že jsme v první třetině nedokázali vstřelit více než jeden gól. Šance jsme na to měli. Mohli jsme zápas rozhodnout už daleko dříve. Výpadek na začátku druhé třetiny, kdy jsme inkasovali tři branky rozhodl o tom, že jsme ve zbytku utkání stále dotahovali náskok soupeře. Samozřejmě mě těší, že jsme dokázali třikrát vyrovnat a utkání jsme nezabalili. Těší mě, že kluci prokázali touhu po vyrovnání. Po vystřídání Málka Jarina prokázal, že je kvalitním gólman. Především v prodloužení kryl několik těžkých střel.

Pavel Hynek (Znojmo): Myslím, že první třetina patřila Plzni a my jsme byli rádi, že jsme ji přečkali pouze s jedním inkasovaným gólem. Obrat z naší strany nastal během úvodních pěti minut druhé třetiny, kdy jsme třikrát skórovali. Poté se to přelévalo ze strany na stranu, šest gólů jsme dali vůbec poprvé v sezoně. Měli jsme to rozehrané dokonce na tři body, ale musím přiznat, že nakonec jsme rádi za dva. Jiří Dopita hraje takhle dobře každý zápas. Myslím, že je to jeho další výjimečná sezona.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
97 Radim Kucharczyk 2 0 0 2 3 2
30 Tomáš Demel 1 0 0 1 0 0
45 Richard Jareš 1 1 0 2 3 4
23 Martin Růžička 1 0 0 1 0 0
11 Pavel Selingr 1 0 0 1 2 0
18 Jiří Beroun 0 0 0 0 -1 0
32 Radim Bičánek 0 0 0 0 0 0
20 Jiří Dopita 0 4 0 4 4 0
9 Roman Erat 0 0 0 0 -1 0
17 Radek Haman 0 0 0 0 -1 0
24 Marek Chvátal 0 0 0 0 -1 4
6 Ivo Kotaška 0 0 0 0 -2 2
53 Pavel Mojžíš 0 0 0 0 0 0
93 Aleš Padělek 0 0 0 0 0 0
40 Karel Plášek 0 0 0 0 -2 0
21 Radek Procházka 0 0 0 0 0 4
26 Jaroslav Svoboda 0 0 0 0 -1 2
51 Jan Švrček 0 1 0 1 2 0
27 David Všetečka 0 0 0 0 2 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
35 Jiří Trvaj 65 26 5 21 80.8 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER