Přípravné zápasy - čt 9. 8. 2007
pohár
Č. Budějovice
2:0
1:0, 1:0, 0:0
Znojmo
1/3
2/3

Znojmo odešlo poprvé z ledu poraženo

<i>České Budějovice</i> - Předchozí tři přípravná utkání přinesla Orlům nejen výhry, ale i mnoho branek v síti soupeřů. Proti Českým Budějovicím se však střelecky nedokázali prosadit. Výhru jihočechům zařídila dvěma brankami čtvrtá řada mladíků a oba góly vstřelil Květoň, který jim tak zajistil první body v poháru.

Úvodní třetina začala vcelku zhurta, a to sice sérií vyloučení zejména na znojemské straně. Domácí měli hned v 6. minutě příležitost hrát přesilovku pěti proti třem, ale jediná šance byla přihrávka Hudece napříč brankovištěm, kterou nedokázal Viktor Hübl protlačit skrz beton Trvaje. Jihočeši byli aktivnější a mohli se ujmout vedením při úniku Vaka, který ale v samostatném nájezdu proti znojemskému brankáři neuspěl. Ještě chvíli před tím se předvedl Altrichter při Pláškově šanci. Skóre se porpvé měnilo v 16. minutě. Toman založil útok pro Milana Gulaše, který posunul na levé křídlo do jízdy Lukáši Květoňovi a ten ránou těsně nad ledem kolem vyrážečky Trvaje rozvlnil síť poprvé - 1:0. Ještě před pauzou se neujala šance Růžičky.

Po obrátce bylo k vidění opět zejména vylučování. Znojemští zahrozili v první třetině hlavně při početních výhodách, ale tentokrát se jim příliš nedařilo. Ani na straně domácích v tu chvíli nebylo k vidění nic zajímavého, a tak přišel důležitý moment až ve 36. minutě. Nejprve na jedné straně ohrozil Romana Turka, který tradičně v polovině utkání vystřídal Altrichtra, Radim Kucharczyk, ale jeho pokus orazítkoval jen spojnici tyče a břevna. Hned z protiútoku se domácí radovali podruhé. Opět důležitou práci odvedl Milan Gulaš, když si položil Trvaje a neposedný nikým nekrytý kotouč zasunul do klece znovu Lukáš Květoň - 2:0. Za tohoto stavu se šlo podruhé do šatny.

Ve třetím dějství příliš pohledných akcí k vidění nebylo. Úvod obstaralo opět několik vyloučení, ale pokud do té doby byly k vidění šance alespoň v početních výhodách, tak teď už ani to ne. O nějakém stálém tlaku jednoho či druhého mužstva ani nemluvě. Snad jen dva závary před Turkem stály za zmínku, ale jednou je přerušilo postavení hráče v brankovišti a podruhé domácí obrana pomohla svému spoluhráči z brankoviště. I poslední desetiminutovka se rozdrobila v sérii vyloučení. hrálo se pomalu bez šance a utkání se v klidu dohrávalo. Jen na konci se ještě vyznamenal Turek proti střele Bičánka. Jihočeši si připsali první vítězství hokejového poháru a nutno dodat, že zasloužené.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER