Přípravné zápasy - út 14. 8. 2007
pohár
Plzeň
5:2
3:0, 2:1, 0:1
Znojmo
1/3
2/3

V Plzni rozhodla první třetina

<i>Plzeň</i> - Ani Orlům se nepodařilo zlomit plzeňskou pohárovou neporazitelnost. Po první třetině prohrávali již 0:3. Naději sice vykřesal na počátku druhého dějství gólem Meidl, ale Plzeň dalšími dvěma brankami zvýšila skóre. V závěrečné části se trefil pouze znojemský Kucharczyk. Plzeň dala z pěti branek čtyři v početní převaze, což jí pomohlo k udržení čela tabulky ve skupině B Tipsport Hockey Cupu.

Do zápasu vstoupili aktivněji hosté, na nichž jakoby se nepodepsala dlouhá cesta takřka přes celou republiku. I první šance šla na jejich konto - Růžička se prosmýkl mezi dvěma hráči a ztroskotal až na Málkovi. V páté minutě poprvé zahrozili domácí, Martin Adamský pálil tvrdě z ostrého úhlu jen do připraveného Kameše. V čase 4:58 již ale vylétly Plzeňským ruce nad hlavu - Dobrovolný využil první přesilovou hru zápasu prudkou přesnou střelou. Při následující početních výhod domácích minul zívající branku Divíšek, kterého poté napodobil Ludvík. Při signalizovaném dalšího znojemského trestu proměnil ponechanou výhodu kapitán modrobílých Tomáš Divíšek. Aby toho na hosty nebylo málo, jako třetí se do statistik utkání zapsal v devatenácté minutě ostrostřelec Peter Fabuš a uzavřel účtování první třetiny.

Do druhého dějství vstoupili opět aktivněji Znojemští orli a jejich snaha tentokrát již byla korunována kontaktní brankou. Václav Meidl se protáhl od modré až před Málka a dlouhou kličkou ho překonal. Nevýraznou prostřední část zápasu oživilo až duo Padělek, Svoboda, proti kterému musel Málek vytáhnou bravurní zákrok. O minutu později byl plzeňský brankář překonán, ale zastoupila ho konstrukce branky. A pak překvapivě udeřili domácí. Adamský z vlastního obranného pásma našel přesnou přihrávkou na útočné modré číhajícího Šindela, který mezi nohama Kameše zvýšil na 4:1. David Ludvík v samém závěru třetiny poslal další "pozdrav" do znojemské kabiny - využil po Čakajíkově přihrávce další přesilovou hru.

V poslední části diváky nejvíce nadchla boxerská vložka v podání Adamského a Kotašky. Plzeňský útočník z ní vyšel vítězně, nebo alespoň uchránil více ze své výstroje. Při bitce totiž Kotaška ztratil dres, který našel až při předčasném odchodu do kabin. Martin Adamský byl potrestán stejně. Šarvátka nakopla ale více hosty, a tak musel proti osamoceným útočníkům z Moravy čarovat Málek. V 56. minutě přesto kapituloval podruhé. Radim Kucharczyk šikovně tečoval Štachovu střelu od modré. Diváky pak potěšil Dobrovolný se Svobodou, kteří si také střihli pěstní zápas, který opět odměnil rozhodčí pěti minutami plus trestem do konce utkání.

Ohlasy trenérů

Jiří Kučera (Plzně): Kladně hodnotím první třetinu, ve které jsme dokázali využít přesilové hry. Naopak se mně nelíbilo prvních deset minut druhého dějství, ve kterém jsme polevili a nechali Znojmo převzít otěže. Poté se hra ale opět vyrovnala. Výsledek v přípravě nic moc neřeší. Ale já jsem spokojený, kluci hráli dobře. Až na těch zmíněných deset minut ve 2. třetině.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER