Přípravné zápasy - út 19. 8. 2008
TsC
Znojmo
2:1
0:1, 2:0, 0:0
Plzeň
1/3
2/3

Orli postoupili do semifinále poháru

<em>Znojmo</em> - I ve třetím duelu letošního TIPSPORT HOCKEY CUPU se podařilo Orlům zvítězit, tentokrát proti mužstvu Plzně. Domácí sice po první třetině prohrávali, ovšem ve druhé části otočil dvěma góly nepříznivý stav Radim Kucharczyk. I přes další slibné šance a mnoho vyloučení už branka nepadla.

Úvodní dvacetiminutovka se domácímu celku příliš nevydařila a Plzeň byla po celou třetinu aktivnějším týmem. Jejich píle byla brzy po zásluze odměněna, když se v osmé minutě blýskl precizní přihrávkou Vlasák a pro Zdeňka Kubicu již nebyl problém uklidit kotouč za Kamešova záda. Orli mohli zanedlouho vyrovnat, ovšem Dopita v úniku nedokázal Altrichtera prostřelit. Znojemští se nedokázali prosadit ani v přesilovkách, které jsou v přípravě jejich silnou zbraní, a tak po první části hry zůstala na jejich kontě svítil nula. Před odchodem do kabin si hosté vyzkoušeli přesilovou hru pěti proti třem, avšak další branky se nedočkali.

Druhá část hostům zdaleka nevyšla jako ta první a dopláceli na svou nedisciplinovanost. Poté, co Znojmo ustálo i zbytek početní nevýhody tří proti pěti se brzy oklepalo a zásluhou Radima Kucharczyka dokázalo vyrovnat. Plzeňští museli v průběhu třetiny pětkrát na trestnou lavici a domácí dokázali jeden z prohřešků potrestat, když své druhé branky v utkání dosáhl Radim Kucharczyk. Lasselsberger usiloval o vyrovnání, ovšem akce Šindela i Kracíka skončily na pozorném Kamešovi.

Závěrečné dějství přineslo napínavý hokej a bylo vidět, že oběma mužstvům záleží na výsledku, jelikož utkání mělo výrazně ovlivnit konečné pořadí ve skupině. Hned v úvodu třetiny najížděl tváří v tvář na Kameše Důras, ovšem domácí brankář nájezdu odolal. Znojmo se soustředilo především na obranu svého jednobrankového vedení, ale v 51. minutě mohlo vedení pojistit. Dopita se pokoušel přihrát před prázdnou branku Eratovi, kterému vypíchl puk poslední obránce. Plzeň v závěru utkání zkusila i power play, ale vyrovnávajícího gólu se nedočkala. Orli se tak probojovali do semifinále poháru.

Ohlasy trenérů

Václav Baďouček (Znojmo): Myslím si, že to bylo další z klasických přípravných utkání. Hodně snahy, hodně nepřesností. Dopadlo to pro nás nakonec dobře, i když to nebylo úplně ideální. Ještě je spousta věcí, kterým se musíme věnovat. Takže dneska bych řekl, že jsme spokojeni s výsledkem.

Pavel Hynek (Plzeň): Utkání mělo svoji kvalitu. Odehráli jsme dobrou první třetinu, bohužel zatím se nám nedaří druhé třetiny. Nedařily se už v loňské sezóně a teď v tom pokračujeme. Hráli jsme pasivně, byli jsme zbytečně vylučovaní a domácí toho dokázali využít. Ve třetí třetině jsme zase tlačili, měli jsme nějaké šance, ale dáváme málo gólů.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

NEWSLETTER