O<sub>2</sub> Extraliga - pá 26. 9. 2008
8. kolo
Ml. Boleslav
2:0
1:0, 1:0, 0:0
Znojmo
1/3
2/3

Na ledě nováčka se Orlům nedařilo

<em>Mladá Boleslav</em> - I z třetího utkání na hřišti soupeře odjíždí Znojmo s prázdnou a proti Mladé Boleslavi se neprosadilo ani střelecky. Z venkovních zápasů má tak znojemské mužstvo bilanci pouhého jediného vstřeleného gólu. Domácí se ujali vedení v přesilovce v půlce první třetiny a svůj náskok zvýšili v téměř samém závěru prostřední části. Ve třetí třetině už se na stavu skóre nic nezměnilo, a tak všechny body zůstaly v Mladé Boleslavi, která tím získala své první domácí extraligové vítězství. Ze znojemského mužstva byl vyhlášen nejlepším hráčem útočník Radek Procházka.

Orlům sice stále chyběl v sestavě veterán Dopita, ale i tak se dostali do prvního náznaku šance. Ve třetí minutě nebezpečně střílel v mezikruží zpoza bránícího hráče Meidl, ale těsně netrefil bránu. V dalších minutách přebrali iniciativu Boleslavští. Už o minutu později se nechal vyloučit znojemský Kotaška a domácí si v početní výhodě vytvořili několik slibných šancí. Nouza stejně jako Kočí však z bezprostřední blízkosti neumístili puk za Trvaje. Co se Bruslařskému klubu nepovedlo při první přesilovce, dokázali v polovině úvodní třetině při té druhé. Faul Bičánka ztrestal už po šesti vteřinách Kočí, jenž napřáhl od modré a nekompromisně zavěsil pod horní tyčku.

Šanci zvýšit náskok dostal nejprve ve 13. minutě Barinka, který byl sám před bránou, ale Trvaj v tu chvíli patrně ani netušil, jak puk po jeho střele chytil. Jen o minutu později byl v další stoprocentní příležitosti nepokrytý Nouza, k němuž se mezi kruhy odrazil puk, ale ani velký nápřah nepomohl boleslavskému forvardovi k trefě do černého. V závěru úvodní dvacetiminutovky už ani jeden tým soupeřova gólmana výrazněji neohrozil.

Druhé dějství odstartovalo příležitostí Eiselta, který se na pravé straně dostal už po třiceti vteřinách k puku, ale následnou střelou netrefil bránu. Ve 24. minutě poté, co znojemský Růžička zranil v obličeji Jindru, se domácí dostali ke čtyřminutové přesilovce, jenže Boleslavským se v ní vůbec nedařilo a největší příležitost vznikla prakticky náhodně. Kapitán Král za bránou zachytil chybnou Trvajovu rozehrávku, poslal puk před prázdnou znojemskou svatyni, ale tam na puk nikdo ze Středočechů nečekal.

V polovině zápasu o sobě dali vědět i Znojemští. Po nahození od modré doplachtil puk před bránu k Pláškovi, ale ten byl zřejmě vzniklou situací překvapený a mezi tři tyče kotouč nedokázal umístit. Hned poté se hosté propracovali i k prvním dvěma přesilovkám, Šejbovým svěřencům zatopili, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Další nepříjemný okamžik domácí přečkali ve 36. minutě. Obránci úplně zapomněli na Radka Procházku, který byl před bránou úplně sám, ale nadvakrát nedokázal potrestat hrubku domácí defenzívy. Na konci prostřední dvacetiminutovky pak Boleslavští vstřelili důležitý druhý gól. Tomas v levém rohu vybojoval puk, vyjel s ním před bránu, nadvakrát sice neprotlačil puk do sítě, ale další dorážející, kapitán Richard Král, už zasunul kotouč za Trvaje přesně.

Do třetí třetiny vstoupili Boleslavští v početní výhodě, neboť za faul v závěru předchozí části hry pykal Čachotský, ale domácím početní výhoda příliš nevyšla. Až po ní zahrozil Benda, který ještě před modrou nastřelil puk a ten proskákal těsně kolem pravé tyče. Právě Benda se dostal i do další příležitosti ve 49. minutě. Zpoza brány vyjel před Trvaje, ale tísněn protihráčem už nedokázal důrazněji zakončit. Poté se mohli dočkat snížení Znojemští, jenže nečekaný odraz puku po nahození ze středního pásma Chábera vyřešil a čistý štít udržel i při následném oslabení po vyloučení Tomase. V závěru se i přes snahu hostům nepodařilo se stavem nic udělat.

Ohlasy trenérů

Leo Gudas (BK Mladá Boleslav): Sehráli jsme dobře první třetinu, od druhé nás Znojmo přehrávalo. Dostávali jsme se těžko do šancí. Oproti například zápasu s Kladnem, které jsme také přestříleli. Dnes jsme získali velmi cenné tři body.

Radim Rulík (HC Znojemští Orli): Soupeře jsme přestříleli, měli jsme asi 45 střel, z toho asi patnáct jich šlo mimo bránu, ale nepřetlačili jsme ho. Boleslav nás naopak přehrála v přesilových hrách, které má dobře sehrané. Mužstvo nezklamalo nasazením, ale pokud nevstřelíte branku, nemůžete vyhrát.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
18 Jiří Beroun 0 0 0 0 0 0
32 Radim Bičánek 0 0 0 0 0 2
90 Tomáš Čachotský 0 0 0 0 0 12
30 Tomáš Demel 0 0 0 0 0 0
9 Roman Erat 0 0 0 0 0 0
17 Radek Haman 0 0 0 0 -1 0
24 Marek Chvátal 0 0 0 0 -1 0
6 Ivo Kotaška 0 0 0 0 0 2
97 Radim Kucharczyk 0 0 0 0 -1 2
61 Václav Meidl 0 0 0 0 0 0
53 Pavel Mojžíš 0 0 0 0 0 0
40 Karel Plášek 0 0 0 0 -1 0
21 Radek Procházka 0 0 0 0 0 0
23 Martin Růžička 0 0 0 0 0 4
96 Martin Rýgl 0 0 0 0 0 0
11 Pavel Selingr 0 0 0 0 0 0
12 Lubomír Štach 0 0 0 0 0 0
51 Jan Švrček 0 0 0 0 0 0
2 Radim Tesařík 0 0 0 0 -1 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
35 Jiří Trvaj 60 21 2 19 90.5 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER