O<sub>2</sub> Extraliga - pá 21. 11. 2008
24. kolo
Plzeň
3:4sn
1:0, 1:1, 1:2 - 0:0
Znojmo
1/3
2/3

Plášek dvěma brankami pomohl k zisku bodů

<em>Plzeň</em> - Znojemští orli nastoupili do zápasu bázlivě a od začátku přenechali iniciativu domácím. Celé utkání museli dotahovat nepříznivý stav, který naštěstí pro ně nikdy nenarostl o více než jednu branku. Dvěma přesnými trefami se blýskl <b> Karel Plášek</b>, tou druhou srovnával minutu a půl před koncem na 3:3. V prodloužení ale byli Orli jako vyměnění, aktivně napadali a Lasselsberger k ničemu vážnějšímu nepustili. Vzadu jejich výkon jistil opět skvělý Trvaj. Nájezdová loterie vyzněla lépe pro Znojmo, když se za Altrichtera trefili Dopita s Bičánkem, Trvaje překonal pouze Šindel. Orli si tak ze západu Čech odváží velmi důležité dva body.

Hned v úvodu zápasu dostala obě mužstva výhodu přesilové hry, ale oba týmy se na ledě spíše hledaly. Když poté v další výhodě Znojmo ani nevystřelilo, začala na domácí fanoušky kromě první letošní sněhové peřiny dopadat i značná nervozita. Vše spravilo až další vyloučení hostí, kdy zaúřadovala elitní přesilovková formace a diváci se mnohokrát zvedali ze sedadel. Zmiňme teče Šindela a Důraze, které jen těsně minuly Trvajovu svatyni, neujala se ani dorážka Fabuše, či střela Cartelliho. Tlak Lasselsbergeru narůstal a když chyboval za brankou Trvaj, zmocnil se puk Laš, touš se rychle dostal mezi kruhy na najetého Pácala, ten však pálil jen do hrudi hostujícího gólmana.

Následně ujížděli v situaci dva na dva Straka s Vampolou, plzeňský kapitán našel milimetrovou příhrou svého spoluhráče, ten však těsně minul. Domácí alespoň vybojovali přesilovou hru, kterou v závěru třetiny využil Petr Vampola, ke kterému se dokutálel před prázdnou branku touš poté, co Důras špatně trefil z první. Úvodní pasáž hry už se jen v klidu dohrála, to nejlepší nás teprve mělo čekat…

Než se domácí rozkoukali v prostřední části, bylo vyrovnáno. Altrichter neudržel v lapačce slabou střelu Pláška od mantinelu a po následném závaru dopravil puk do branky Radek Haman. Podobná situace se opakovala i na druhé straně, Šindelovi s Adamským ale chyběl krok. O chvilku později se před branku prokličkoval Vlasák, ale místo střely volil přihrávku na obsazeného spoluhráče, která sice prošla, ale skončila v rohu. Pěknou akcí se prezentoval i Smrek, který se proháčkoval ze středního pásma až do útočného, objel branku, ale puk se mu do branky zasunout nepodařilo. Plzeň byla lepší, Šindelova střela přes obránce v situaci dva na jednoho jen těsně minula levou tyčku, stejně tak pumelice Cartelliho od modré.

Znojmu se nedařilo, ale pěkná střela Dopity z pravého kruhu letěla jen těsně nad. V závěru oslabení držel Vampola s Redlihsem hosty před Trvajem tak dlouho, až autor první plzeňského gólu namazal zpoza branky Jaroslavu Kracíkovi, který akorát naskočil z trestné lavice, a ten z levého kruhu trefil přesně na vzdálenější tyč. I hosté mohli zaúřadovat ve čtyřech, když se do samostatného úniku vydal Selinder, ale kličku do bekhendu vytěsnil Altrichter. V pokračující početní výhodě Lasselsbergeru mohla ještě z mezikruží přidal další branku plzeňská jednaosmdesátka, Trvaj sklapl betony včas.

Hosté zkoušeli své štěstí v závěru dvacetiminutovky hlavně od modré, ale neujala se jak střela Švrčka a Čachotského ,tak ani dorážka Rýgla. Na druhé straně se sám před brankou zjevil Matějovský, položil si Trvaje, ale v poslední chvíli byl zahákován Mojžíšem. V přesilové hře mohl udeřit Fabuš, dělovku z mezikruží po příhře Straky zpoza branky skvěle vytěsnil znojemský gólman. Domácí poté stříleli jak v Normandii ve dvojnásobné početní výhodě, hostující trojka však odolala. Touš se nakonec odrazil od zadního mantinelu a mířil do obranného pásma ve chvíli, kdy naskakoval na led první hostující hříšník. Altrichter dobře vyjel, ale touš poté poslal přímo na hůl protihráče, následně si lehl na led pustil proti němu hůl, což znamená trestné střílení. K jeho exekuci se dral Erat, volil překvapivou střelu, která skončila na pravém betonu plzeňského gólmana, který si jistě hodně oddechl. Skončila hodně divoká prostřední část a všichni byli natěšení do té poslední…

Modrobílí vstoupili do poslední dvacetiminutovky dobře, Petr Vampola nebyl daleko k brance po objetí hostující svatyně, jeho akci ale zastavil Trvajův beton. Na druhé straně se ale skvěle prodral po levě straně před Altrichtera Plášek, a zavěsil předně pod břevno. Domácí fanouškům se poté předvedl Martin Straka, který se uvolnil na modré, ale Trvaj jeho střelu nad rameno fantasticky vytáhl.

Následovala opatrná pasáž hry, kdy oba týmy nechtěly udělat chybu. Ledy prorazil až Petr Vampola, kterého mezi kruhy nalezl krásnou přihrávkou Straka a plzeňská čtrnáctka poslala puk přesně mezi betony Trvaje. Orli si v následné přesilovce vypracovali jen jednu šanci, když Rýgl pálil od modré a jeho střela jen těsně minula pravou tyčku. Psala se čtrnáctá minuta zápasu… O chvilku později zaúřadoval Vampola, který zpoza branky nabíjel Benákovi či Strakovi, touš však rozvlnil síť jen z boku. A přišel trest. Smrek škobrtnul na modré a stejným způsobem jako Vampola vyrovnal Plášek. A protože Matějovský v závěru trefil pouze Trvajovu masku, body se dělily.

Hned v úvodu prodloužení mohl rozhodnou Vlasák, když tečoval nabídku Smreka, minul. Následně vychytal Kracíka z mezikruží strážce orlí klece. Rozhodnout mohli i hosté, ale dorážka aktivního Pláška se neujala, na řadu musely přijít samostatné nájezdy.

Jako první se rozjel domácí Fabuš, ale střela mezi betony se neujala. Za hosty se vydal vstříc slávě Selinger, mezírku v postoji Altrichtera nenašel. Šindel vzápětí zkusil rychlou stahovačku do bekhendu a uspěl. Domácí gólman poté udržel i střelu Pláška mezi betony. Petr Vampola zamířil příliš nad, naopak Jiří Dopita poté otřel svou střelu o tyčku a vyrovnal. Role se následně obrátily a Bičánek střelou do pravého horního růžku rozhodl dnešní velmi napínavé a zajímavé utkání, protože Jakub Šindel si Trvaje sice položil, ale přestřelil…

Ohlasy trenérů

Pavel Hynek (Plzeň): Výsledek je pro nás zklamáním. Doufali jsme, že konečně získáme tři body. Při druhém a třetím gólu jsme udělali chyby jako přes kopírák. Altrichter znovu chytal od začátku vzhledem k jeho dobrým výkonům z posledních zápasů.

Václav Baďouček (Znojmo): Na našem mužstvu oceňuju, že v sobě našlo sílu třikrát vyrovnat proti takhle těžkému soupeři na jeho ledě a nakonec vybojovalo dva body. Hodně nám to pomůže zvednout morálku a dá nám to sílu do dalších zápasů.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
40 Karel Plášek 2 1 0 3 3 2
32 Radim Bičánek 1 0 0 1 0 0
17 Radek Haman 1 0 0 1 2 0
90 Tomáš Čachotský 0 0 0 0 1 0
30 Tomáš Demel 0 0 0 0 0 0
20 Jiří Dopita 0 0 0 0 -1 0
9 Roman Erat 0 2 0 2 3 0
24 Marek Chvátal 0 0 0 0 0 4
97 Radim Kucharczyk 0 0 0 0 -1 0
61 Václav Meidl 0 0 0 0 0 0
53 Pavel Mojžíš 0 0 0 0 2 6
28 Jaroslav Mrázek 0 0 0 0 0 0
21 Radek Procházka 0 0 0 0 -1 0
23 Martin Růžička 0 0 0 0 -1 0
96 Martin Rýgl 0 0 0 0 -1 0
11 Pavel Selingr 0 0 0 0 -1 0
26 Jaroslav Svoboda 0 0 0 0 -1 0
12 Lubomír Štach 0 0 0 0 0 0
51 Jan Švrček 0 0 0 0 2 2
2 Radim Tesařík 0 0 0 0 0 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
35 Jiří Trvaj 65 34 3 31 91.2 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Žádné fotky.

NEWSLETTER