O<sub>2</sub> Extraliga - út 23. 12. 2008
33. kolo
Znojmo
3:5
1:0, 1:3, 1:2
Karlovy Vary
1/3
2/3

Ježíšek Orlům body nenadělil

<em>Znojmo</em> - Úvod zápasu sice patřil Varům, které zaskočily Znojmo rychlou hrou, ale byli to právě Orli, kteří otevřeli účet zápasu. V přesilové hře se trefil Meidl. Hosté hned na začátku druhé části srovnali, ale Rýgl vrátil vedení zpět na stranu domácích. Západočechům se však do konce prostřední třetiny podařilo otočit stav ve svůj prospěch. Orli sice ještě dokázali díky Dopitovi vyrovnat, ale na víc se už nezmohli. Energie krátce po vyrovnání využila početní převahu a dostala se znovu do vedení, které ještě potvrdil necelou minutu před koncem gólem do prázdné branky exznojemský útočník Kumstát.

Do zápasu vstoupili aktivněji hosté, kteří si v prvních minutách vypracovali několik dobrých příležitostí. Melenovský, Skladaný i Řezníček si však vylámali zuby na pozorném Trvajovi. Domácím pomohli přesilové hry, v první se teprve rozehrávali, aby v té následující udeřili. Tesařík se na modré zmocnil kotouče, nic nevymýšlel a nehodil jej na Mensatora, před kterým dokázal ještě tečovat Václav Meidl. V polovině třetiny oba celky nevyužily po jedné stoprocentní šanci. Melenovského první pokus vytáhl Trvaj lapačkou, ovšem puk se vrátil ke karlovarskému útočníkovi, na nějž se smála prázdná klec, do té však vlétl obětavý Haman a střelu zblokoval.

Na druhé straně se snažili za ležícího Mensatora propasírovat puk Kucharczyk s Dopitou, ovšem strážce hostující svatyně odolal. V nabídnuté karlovarské přesilovce měli paradoxně největší šanci domácí, ale akci dva na jednoho skvěle vyřešil obránce Prošek. Po úvodní části si tak odnášeli Orli jednobrankové vedení.

Druhou dvacetiminutovku začínali hosté v početní výhodě a po devatenácti sekundách ji dokázal proměnit Václav Skuhravý. Za necelé tři minuty však vrátil Znojmu vedení sváteční střelec Martin Rýgl, jenž od modré propálil Mensatora. Domácí mohli přidat další branku v přesilovce, avšak po jejím skončení se vyrovnání dočkaly Vary. Střela Ondřeje Němce cinkla o tyč i břevno a nakonec zamířila do sítě. Po Pechově akci mohl hostující bek přidat druhou branku, ovšem radost mu pokazil Plášek, který před odkrytou klecí padl do jeho rány. Velké příležitosti spálili na druhé straně Růžička s Meidlem, kteří nedokázali propasírovat puk do sítě. Když už to vypadalo po čtyřiceti minutách na nerozhodný stav, prosadil se po zmatku v Trvajově brankovišti Václav Skuhravý.

Do třetí dvacetiminutovky vstupovaly Karlovy Vary opět s výhodou jednoho hráče v poli, ale až na šanci Čutty si nic nebezpečného nepřipravily. O chvíli později však obral za domácí klecí Bičánka o puk Skuhravý, jemuž zmařil radost z hattricku Trvaj. Domácí dostali ideální možnost k vyrovnání, ale dlouhou přesilovku pěti proti třem využít nedokázali. Rozhodčí jim však tuto výhodu nabídli znovu a tentokrát se po přesné přihrávce Selingra trefil Jiří Dopita. Za necelé dvě minuty se při přesilovce předvedl i soupeř a zásluhou Marka Melenovského se Vary znovu ujaly vedení. Hosté ve zbylých minutách poctivě bránili a v závěrečné power play Znojma pečetil výsledek gólem do prázdné branky Petr Kumstát.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (Znojmo): Strašně mě mrzí, že před vynikající atmosférou, kterou znojemští diváci vytvořili, jsme je před Vánoci nepotěšili. Nemyslím si, že vyhrálo lepší mužstvo, ale souhlasím s tím, že to byl vyrovnaný a bojovný hokej, ve kterém uspěl šťastnější tým. Byl to bruslivý zápas plný nasazení, my s Vary vždy hrajeme vyrovnané zápasy. Pokud chceme bojovat o vyšší umístění, než je třinácté místo, je potřeba, abychom tyhle zápasy zvládali.

Mikuláš Antoník (Karlovy Vary): Viděli jsme rychlé a důrazné utkání se šťastným koncem pro nás. Jsme rádi, že se nám zde podařilo získat tři body, protože teď jedeme na turnaj do Davosu, takže to pro nás bylo důležité vítězství. Chtěl bych všem hráčům poděkovat za bojovnost a obětavost, kterou dnes předvedli.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
20 Jiří Dopita 1 0 0 1 -1 0
61 Václav Meidl 1 0 0 1 0 2
96 Martin Rýgl 1 0 0 1 1 0
18 Jiří Beroun 0 0 0 0 0 0
32 Radim Bičánek 0 0 0 0 0 2
90 Tomáš Čachotský 0 0 0 0 0 2
30 Tomáš Demel 0 0 0 0 0 0
9 Roman Erat 0 0 0 0 0 0
17 Radek Haman 0 0 0 0 -2 0
24 Marek Chvátal 0 0 0 0 0 2
6 Ivo Kotaška 0 1 0 1 -1 0
97 Radim Kucharczyk 0 0 0 0 -2 0
53 Pavel Mojžíš 0 0 0 0 -3 0
40 Karel Plášek 0 0 0 0 -1 2
21 Radek Procházka 0 0 0 0 0 0
23 Martin Růžička 0 0 0 0 0 0
11 Pavel Selingr 0 1 0 1 -1 0
2 Radim Tesařík 0 1 0 1 -1 2

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
35 Jiří Trvaj 59 29 4 25 86.2 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY
NEWSLETTER